La moció del PSC de fer una nova proposta de modificació del PGM de la Floresta sense urbanitzar Can Busquets no prospera


  • Comparteix:

La moció és rebutjada amb els 13 vots en contra de CiU i PP, l'abstenció d'ERC i els vots favorables de PSC i ICV-EA

La moció és rebutjada amb els 13 vots en contra de CiU i PP, l'abstenció d'ERC i els vots favorables de PSC i ICV-EA

El ple municipal ha rebutjat, amb els vots en contra de CiU i PP, la moció presentada pel PSC perquè es reiniciï la proposta de modificació del PGM de La Floresta sense que s'inclogui la urbanització de Can Busquets. ERC, de la seva banda, s'ha abstingut perquè, tot i coincidir en la necessitat de protegir aquest espai, considera que cal fer-ho a partir del consens i no amb una moció que han titllat d'oportunista'.

Davant la petició feta per la Generalitat de redactar un nou text refós sobre alguns aspectes de l'expedient de modificació del PGM de La Floresta, el grup municipal socialista ha plantejat al ple que es faci una nova proposta de modificació del PGM en aquest àmbit, a partir del Pla Director del districte i que no inclogui la urbanització de Can Busquets.

Per al portaveu del PSC, Jordi Menéndez, això s'ha de fer de forma immediata ja que la modificació del PGM de la Floresta és necessària i no es pot endarrerir.

Jordi Menéndez

A partir dels treballs tècnics fets i del debat al voltant del Pla Director, els demanem que reinicin les feines per modificar el PGM però sense urbanitzar Can Busquets.


Des de l'equip de govern, CiU s'ha oposat a la moció al·legant que la petició del govern català de fer un text refós per canviar 4 paraules pot ser improcedent en dret, i per tant, innecessària, i que tornar a iniciar tot el procés només comportaria un endarreriment . La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha afegit que, en cap cas, la proposta d'urbanitzar part de Can Busquets vulnera els acords del Pla Director de la Floresta.

Mercè Conesa

Coincidim en aquesta preocupació però és enganyar la ciutadania dir que no es volen demores però que cal iniciar un nou planejament, que és un procés llarg.


Pel que fa als socis de govern, ERC ha reiterat la seva oposició a la urbanització de Can Busquets i la seva voluntat d'arribar a un consens per evitar-ho, però s'ha abstingut en la votació de la moció per considerar-la 'oportunista', mancada de consens i un intent d'erosionar l'equip de govern. Escoltem el portaveu republicà, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Can Busquets no ha de ser un instrument per intentar erosionar l'equip d egovern, i els intents de fer-ho estan abocats al fracàs.


La moció del PSC ha estat rebutjada amb els vots en contra de CiU i el PP, l'abstenció d'ERC i els vots favorables dels socialistes i d'ICV-EA, que ha remarcat també la necessitat de recuperar un procés participatiu sobre aquest tema i arribar a un consens polític i ciutadà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.