El TSJC declara nul el pla urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola, a tocar de Sant Cugat


  • Comparteix:

Projecte del Centre Direccional de Cerdanyola / Foto: Gencat

Projecte del Centre Direccional de Cerdanyola / Foto: Gencat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional de Cerdanyola, a tocar de Sant Cugat. L'alt tribunal ha estimat el recurs presentat per l'associació Via Verda contra la conselleria de Territori i Sostenibilitat, l'Incasòl i el Consorci del Centre Direccional que advertia de l'impacte ambiental. La sentència que anul·la el PDU, al qual l'Ajuntament va presentar al·legacions, no és ferma.

El contenciós de Via Verda exposava que es tracta d'un projecte 'innecessari', 'insostenible econòmicament' i adverteix 'd'un col·lapse circulatori a la ciutat'. Segons publica aquest dijous 'La Vanguardia', el president de l'entitat, Àngel Gastón, considera que 'per l'alt tribunal ha estat determinant que el PDU no tingués pla de mobilitat, a part de la contaminació de l'aire'.

El PDU pretén endreçar tots els terrenys compresos entre Cerdanyola i Sant Cugat i que envolten la B-30. L'objectiu és potenciar l'eix econòmic que conformen les empreses ubicades al Parc de l'Alba, garantir un espai natural lliure que serveixi de connector ecològic entre els parcs de Collserola i de Sant Llorenç del Munt i establir una àrea veïnal i comercial que enllaci amb el teixit urbà de Cerdanyola.








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.