A Sant Cugat hi ha 126 vivendes en estat ruïnós, segons l'INE


  • Comparteix:

198 persones viuen en habitatges en ruïna

198 persones viuen en habitatges en ruïna

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) té censades a Sant Cugat 126 vivendes en estat ruïnós, segons les dades del padró municipal corresponents a l'any 2001. A més, a la nostra ciutat hi ha 187 habitatges en males condicions d'habitabilitat, i 2.300 més que presenten deficiències.

Segons dades del cens del 2001, les últimes que ha publicat fins ara l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la nostra ciutat compta amb un parc d'habitatge de prop de 29.000 vivendes. D'aquestes, 126 estan en estat ruïnos, 187 en mal estat i 2.355 en estat deficient. La gran majoria de vivendes, més de 26.000, presenten un bon estat de conservació i habitabilitat.

Aquesta classificació respon als criteris de l'INE, que considera ruïnosos els edificis apuntalats, que tenen una declaració oficial de ruïna o que l'estan tramitant. Les vivendes en mal estat són, per l'INE, les que presenten esquerdes importants, façanes en mal estat i una inclinació pronunciada en sostres i parets. Es consideren deficients aquells immobles que tenen humitats, filtracions i els sistemes d'evacuació d'aigües en mal funcionament.

De les 126 vivendes ruïnoses que l'INE té censades a Sant Cugat, 62 són propietat d'una persona, 62 d'una comunitat i només 2 són propietat d'una empresa o societat. En total, 198 persones viuen, a la nostra ciutat, en un habitatge en estat de ruïna. 331 ciutadans viuen en una vivenda en males condicions, mentre que 4.500 persones habiten un immoble amb deficiències.

Aquestes dades són similars a les que presenten les poblacions del nostre entorn amb un nombre d'habitants similar a Sant Cugat. A Cerdanyola, segons l'INE, hi ha 124 vivendes en estat ruïnós, mentre que a Rubí la xifra és de 160. Pel que fa a les ciutats més poblades de la comarca, el nombre d'immobles ruïnosos ascendeix a 1.459 en el cas de Sabadell i a 728 en el cas de Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.