L'Ajuntament posa fil a l'agulla a la transformació de l'àmbit de Lestonnac


  • Comparteix:

Sector de Lestonnac / Foto: Google Maps

Sector de Lestonnac / Foto: Google Maps

L'equip de govern iniciarà abans de l'estiu la tramitació plenària per fer possible el desenvolupament urbanístic de l'àmbit de Lestonnac per reformular el sostre residencial i obtenir espais públics per a Sant Cugat. Serà una actuació, similar a l'aprovada a l'entorn de Francesc Moragas i Rambla de Can Mora, que arrencarà amb l'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) que ara hi preveu habitatge unifamiliar. El titular dels terrenys, Banc Popular, estaria interessat en la construcció de plurifamiliar.

La pastilla de terrenys de Lestonnac està ubicada a l'illa formada pel passeig de Valldoreix, el carrer de Can Picanyol i part del carrer de Mozart i el passeig d'Olabarria. En una entrevista a Cugat.cat, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, diu que la tipologia residencial del planejament vigent a l'àmbit 'no és l'adequada'.

Damià Calvet

Amb una modificació puntual del PGM portarem una ordenació volumètrica de l'entorn i com a Ajuntament estem treballant per obtenir espais públics, ja sigui zones verdes o equipaments.


Després dels tràmits urbanístics, Calvet calcula que l'espai estarà a punt per acollir obres a mitjans de 2018.

Actualment, la casa ubicada a la finca està ocupada per una família que hi fa estades intermitents. Segons Calvet, la situació està controlada des de serveis socials.

Damià Calvet

No és una ocupació problemàtica. Tampoc no pretenem que això quedi lliure per tapiar-ho. Com que és imminent la transformació de l'espai, segur que resoldrem la situació.


L'actuació a Lestonnac forma part d'unes operacions 'de microcirurgia urbanística' per recol·locar sostres residencials i generar espais públic que l'Ajuntament està endegant a la ciutat. Dos exemples són l'entorn urbà de l'illa dels carrers de Francesc Moragas, Dos de Maig i la Rambla Can Mora; i l’illa compresa pel carrer de Cerdanya, el carrer de Vic, l'avinguda de Graells i el carrer Vallespir al sector de Sant Mamet, al costat del Mercantic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.