L'alcalde afirma que la rotonda que uneix el Parc Central i la carretera de Vallvidrera millorarà la qualitat de vida dels veïns


  • Comparteix:

Veïns del Parc Central han desplegat pancartes de protesta durant els actes de la Diada

Veïns del Parc Central han desplegat pancartes de protesta durant els actes de la Diada

L'alcalde de Sant Cugat assegura que la rotonda que uneix el Parc Central amb la carretera de Vallvidrera és necessària per pacificar el trànsit en aquesta via i millorar així la qualitat de vida dels veïns. Recoder ha recordat també que aquesta és una reivindicació que van fer els propis habitants de la zona quan es va elaborar el pla parcial del Turó de Can Matas. L'alcalde ha fet aquestes declaracions amb motiu de la protesta silenciosa que han protagonitzat alguns veïns del Parc Central durant els actes de la Diada.

Els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya que s'han fet a la plaça Barcelona han comptat enguany amb la presència de 5 grans pancartes en contra de la rotonda que s'està acabant de construir a la cruïlla entre el carrer Manel Farrés i la carretera de Vallvidrera.

I és que els veïns de l'entorn asseguren que es tracta d'una rotonda massa gran i que està a tocar de les seves cases. Escoltem Xavier Gili, un dels veïns afectats.

Xavier Gili

Nosaltres hem vingut després de vacances i ens hem trobat una macrorotonda feta i a 5metres de la cantonada de casa nostra.


L'alcalde però, ha manifestat la seva sorpresa per aquestes queixes, ja que segons ha assegurat, van ser els propis veïns els que van demanar la construcció d'una rotonda en aquest encreuament.

Lluís Recoder

És una contradicció perquè quan es va presentar el planejament de la zona van presnetar dues al·legacions i una era perquè es posés una rotonda en aquest punt.


Lluís Recoder ha afegit que, malgrat el que diguin els veïns, la rotonda està ben ubicada i ben executada, i ha reiterat que la seva posada en funcionament ha de servir per millorar la seguretat en aquesta cruïlla i per millorar també la qualitat de vida dels veïns.

Lluís Recoder

La carretera de Vallidrera en aquest tram no té obstacles i hi ha velocitats molt altes. Això amb la rotonda es reduirà i per tant, també hi haurà menys soroll.


Les obres de la rotonda van començar el passat mes de juny i es preveu que estiguin enllestides a finals d'aquest setembre. Al mateix temps també s'estan fent els treballs per construir un pas soterrat de vianants que uneixi el Parc Central amb el futur parc del Turó de Can Matas.

Pel que fa al projecte d'ampliar la carretera de Vallvidrera perquè passi de dos carrils a 4, més els dos laterals, des de l'Ajuntament coincideixen amb els veïns que, ara mateix no és necessari, i per tant, segons l'alcalde, aquesta ampliació es deixarà per mes endavant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.