La justícia desautoritza el grup Núñez i Navarro i dóna la raó a l'Ajuntament en la subhasta de terrenys a Can Mates


  • Comparteix:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la legalitat de les subhastes de terrenys al Turó de Can Mates, realitzades per l'Ajuntament els anys 2003 i 2005. La justícia desautoritza així el grup Núñez i Navarro, que havia impugnat l'operació i l'havia qualificat d'especulació. L'alcalde, Lluís Recoder, acusa la constructora d'intentar confondre l'opinió pública i es felicita pel contingut de la sentència judicial.

Els fets arranquen l'any 2003, quan l'Ajuntament i els propietaris del sector de Can Mates acorden que el consistori obtindrà, en concepte d'aprofitament mig, 9 parcel·les més de les que obligatòriament li pertocarien per llei. L'Ajuntament es compromet a subhastar aquests terrenys i a destinar a equipaments públics el rendiment econòmic obtingut, que en total ascendeix a prop de 38 milions d'euros.

L'empresa Josel SL, del grup Núñez i Navarro, participa a la subhasta, però la seva oferta no prospera. La immobiliària impugna l'operació i organitza una campanya mediàtica acusant l'Ajuntament d'especular i d'eludir la seva obligació de destinar l'aprofitament mig a fer habitatges socials.

Ara, una sentència del TSJC dóna la raó al consistori i estableix que l'operació s'ajusta a la legalitat. Escoltem la valoració de l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Ha acabat feliçment. Núñez i Navarro va intentar confondre. L'Ajuntament no ha especulat, sinó que ha defensat l'interès de la ciutadania.


Recoder defensa el mètode de la subhasta com el més clar i transparent. A més, l'alcalde subratlla el benefici públic que va suposar obtenir recursos econòmics per invertir en equipaments necessaris per a la ciutat, com la masia de Torre Blanca, la Ciutat Esportiva i el Casal de Mira-sol, entre d'altres.

Lluís Recoder

La idea era que el creixement de la ciutat servís per resoldre problemes històrics i futurs de la ciutat, bàsicament equipaments.


L'Ajuntament no descarta demanar danys i perjudicis al grup Núñez i Navarro per haver malmès públicament la imatge del consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.