Canvi de planejament urbanístic per evitar l'expropiació forçosa de terrenys a l'entorn de la Masia Rosàs


Temes relacionats

Ple extraordinari per cercar la unitat dels partits en el canvi del PGM a la Floresta i Valldoreix (15/abr/19)


  • Comparteix:

La Masia Can Rosàs està ubicada a Valldoreix / Foto: Google Maps

La Masia Can Rosàs està ubicada a Valldoreix / Foto: Google Maps

Preservar, per sobre de tot, l'interés públic. Això és el que ha volgut fer aquest dimarts el govern del PDeCAT-Demòcrates al ple per esquivar l'expropiació forçosa dels terrenys de l'entorn de la Masia Rosàs, per la qual el propietari demana 22 milions d'euros. Amb la sagnant teló problemàtica de les zones verdes, el mateix govern recorda que el propietari té dret a una compensació. Ara bé, l'escenari pel qual aposta el govern passa per dotar els terrenys d'un ús hoteler. Una manera de solucionar el conflicte que, tot i no ser la volguda pel privat, permet al nou consistori guanyar un any de temps per arribar a un acord fent un canvi del Pla General Metropolità (PGM).

ESCOLTA-HO

Protegir l'interés de la ciutat és el que també han volgut la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el regidor no adscrit Dimitri Defranc en fer costat al govern apel·lant a un vot responsable. I també 'responsabilitat' és la que han exercit el PSC i el regidor no adscrit Xavier Cortés quan han demanat al govern deixar la proposta sobre la taula i arribar a una entesa amb la propietat abans de finals de mes, quan expira la suspensió de llicències urbanístiques a la zona. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha dit 'no' i els regidors s'han abstingut.

Cs -que no ha intervingut- i el PP hi han votat en contra. El PP ha carregat contra el govern per oferir a la propietat un ús hoteler 'que no vol' per evitar anar al tribunal d'expropiacions. I és que iniciar la modificació inicial del PGM a Valldoreix i la Floresta comporta un nou any de suspensió de llicències, prorrogable a un any, que atura el procediment al jutjat.

El canvi urbanístic encetat aquest dilluns a Valldoreix i a la Floresta també comporta altres actuacions com la incorporació de verd urbà i la supressió d'una reserva viària. Tot plegat, un punt polèmic que l'alcaldessa va retirar de l'últim ple després que l'oposició reclamés més informació i més diàleg amb la propietat.

Ara, el govern que sorgeixi de les eleccions disposa d'un any per satisfer, d'una banda, uns drets compensatoris i, de l'altra, una oposició vigilant que li ha demanat, també, responsabilitat. De moment, ERC-MES ja ha avançat que presentaran al·legacions al punt aprovat aquest dilluns 'per fer seguiment'.









Joan Puigdomènech

Aquesta aprovació inicial ens habilitarà un nou termini per explorar amb la propietat la possibilitat d'un nou acord.

Ferran Villaseñor

13, 15, 22 milions peten qualsevol inversió que pot haver-hi en un mandat. Presentarem al·legacions perquè torni a parlar-se. I les negociacions, la informació ha de córrer.

Alvaro Benejam

Res s'ha fet sobre aquesta possible solució pactada al propietari. Ni tampoc a l'oposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.