L'ETSAV exposarà els projectes de rehabilitació del mercat Pere San fets per estudiants d'Europa


  • Comparteix:

En total s'han fet 8 projectes amb una finalitat purament acadèmica

En total s'han fet 8 projectes amb una finalitat purament acadèmica

Una mostra dels treballs realitzats posarà el punt i final al taller internacional d'arquitectura que han fet aquests dies estudiants d'arquitectura d'arreu d'Europa i que ha tingut com a protagonista la rehabilitació del mercat municipal Pere San. La iniciativa, emmarcada dins el programa Sócrates de la Unió Europea, té una finalitat purament acadèmica i no està vinculada a una possible rehabilitació futura d'aquest equipament.

Sota el títol 'El mercat de Pere San', 32 alumnes provinents d'universitats de Turquia, Grècia, Lisboa i Sant Cugat, han participat aquests dies en un projecte de rehabilitació d'aquest equipament municipal. La iniciativa, que s'emmarca dins el programa Sócrates de la Unió Europea, tenia l'objectiu de reflexionar sobre la difícil adequació dels mercats a la societat actual i proposar projectes arquitectònics alternatius.

En total, dels 8 projectes realitzats, un jurat format per professors de l'ETSAV i també representants del propi mercat, n'han premiat 3. Tot i això, per al coordinador d'aquest taller i professor del departament de Composició Arquitectònica de l'ETSAV, Miguel Usandizaga, el més important ha estat la relació de treball entre professors i alumnes, així com la feina d'equip entre estudiants de diferents nacionalitats.

Josep Romero

Si es dóna el cas, ens posaríem en contacte amb l'Escola d'Arquitectura per aprofundir en el tema, però en principi no està previst. Però només per la convivència entre els estudiants, el programa ja val la pena.


En el mateix sentit s'ha expressat el regidor de Comerç, Josep Romero, que ha destacat especialment la vessant humana del programa Sócrates. El regidor ha afegit que, tot i que la iniciativa té una finalitat purament acadèmica, i per tant no està vinculada a una rehabilitació futura d'aquest mercat, això no vol dir que l'Ajuntament no es pugui asseure a parlar amb l'Escola d'Arquitectura per analitzar alguna de les propostes, si es considera interessant.

Miguel Usandizaga

És una mena d'aprenentatge cooperatiu. I des del punt de vista humà, és una satisfacció immensa poder treballar amb gent d'altres països i treballar en equip.


Des del consistori també s'han felicitat del fet que s'hagi escollit el mercat municipal Pere San per fer aquest projecte, ja que es tracta d'un equipament pràcticament centenari i, per tant, molt arrelat a la història de la ciutat.

Ara, i un cop finalitzats els projectes, els treballs s'exposaran a la mateixa Escola d'Arquitectura. Des d'aquest centre han explicat, a més, que ja estan estudiant amb les universitats que han participat en el taller la possibilitat de repetir la iniciativa, però en aquest cas amb el mercat d'Istanbul.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.