Sant Cugat i Cerdanyola signen un conveni per ordenar l'espai natural entre els dos municipis


  • Comparteix:

Els ajuntaments de Sant Cugat i Cerdanyola han signat un conveni de col·laboració institucional per crear una franja de protecció natural entre els dos municipis. L'objectiu és millorar i preservar al màxim aquest espai, i per això l'acord estableix que s'encarregarà a una empresa externa un diagnòstic que ajudi a determinar les accions a emprendre.

La protecció de Collserola i també de la Via Verda són objectius que comparteixen aquests dos municipis, tal i com ja han manifestat en reiterades ocasions els seus alcaldes.

És en aquest sentit que els dos ajuntaments ha signat un conveni de col·laboració institucional que ha de permetre establir les bases d'una actuació conjunta per tal d'ordenar i preservar al màxim una franja de protecció natural entre les dues ciutats. Concretament, l'acord estableix que s'encarregarà a una empresa externa un dictàmen sobre aquesta zona, que haurà d'estar enllestit en sis mesos. A partir d'aquí, s'establiran les actuacions concretes que caldrà dur a terme, tot i apuntar ja que caldrà tramitar una modificació de pla general de caràcter supramunicipal.

Així ho ha explicat l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, que ha destacat que per les activitats que ja es desenvolupen a la zona, cal un assessorament per veure quina és la millor forma d'actuar.

Lluís Recoder

És una zona que volem protegir però hi ha moltes activitats i tot això, si ho volem transformar i que sigui un espai protegit, el que requeria en primer lloc era fer un projecte assessorats per experts.


En el mateix sentit s'ha expressat l'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, que ha reiterat la voluntat de preservar la Via Verda i d'acabar d'ordenar aquesta franja de terreny entre els dos municipis. Morral ha destacat també la significació territorial i política d'aquest acord.

Antoni Morral

Té una significació política important perquè d'alguna manera la relació institucionals entre les dues ciutats era poca i convé intensificar-la pels interessos compartits que tenim.


Precisament, tant l'alcalde de Sant Cugat com el de Cerdanyola han reiterat el seu suport a la possibilitat de crear una nova comarca que englobés aquestes dues ciutats però també Rubí, Ripollet i Montcada i Reixach.

D'altra banda, i relacionat amb la preservació de la Via Verda, des de l'Ajuntament de Cerdanyola s'està organitzant unes jornades sobre aquest tema, que tindrà lloc a principis de març i que comptarà amb la presència dels diferents municipis que comparteixen aquest espai natural, entre ells Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.