La Plataforma Cívica demana a la Generalitat que declari Can Busquets zona forestal


  • Comparteix:

L'entitat creu que és contradictori augmentar la protecció de Collserola i permetre la urbanització a Can Busquets

L'entitat creu que és contradictori augmentar la protecció de Collserola i permetre la urbanització a Can Busquets

La Plataforma Cívica per a la Defensa de Can Busquets valora positivament la proposta de la Generalitat de declarar Collserola Parc Natural, però demana que es desqualifiqui la zona de Can Busquets i que sigui declarada zona forestal. En aquest sentit, la plataforma considera que l'estudi presenta algunes contradiccions ja que no veuen possible protegir totalment Collserola si s'urbanitza aquest sector.

La Plataforma Cívica per a la Defensa de Can Busquets es mostra satisfeta per la possibilitat que la Generalitat declari Collserola Parc Natural, però consideren que en l'estudi presentat pel govern català hi ha algunes contradiccions. En aquest sentit des d'aquest col·lectiu creuen que és inviable protegir totalment Collserola, i alhora urbanitzar alguns sectors com el de Can Busquets.

Per tot això, demanen a la Generalitat que desqualifiquin la zona de Can Busquets com a sector 21, és a dir, urbanitzable no programat, i que passi a ser sector 27, és a dir, una zona forestal. Així ho ha explicat, Josep Serra, membre de la plataforma.

Josep Serra

Demanem la desqualificació de la zona de Can Busquets coma sector 21, és a dir, urbanitzable no programat, encara que en aquests moments ja té una programació de l'ajuntament de Sant Cugat, i que passi a ser zona 27.


D'aquesta manera, la Plataforma Cívica per a la Defensa de Can Busquets ha anunciat que seguiran demanant a les administracions, i més concretament a la Generalitat, que contemplin la possibilitat de no urbanitzar aquest sector.

D'altra banda, i pel que fa a la proposta presentada per la Fundació Sant Cugat i que planteja la possibilitat de modificar el PGM de la Floresta protegint Can Busquets i traslladant la construcció d'habitatges a altres sectors del districte, Josep Serra ha declarat que encara no l'han valorat formalment, però que és bò que s'obri un diàleg per desbloquejar la situació actual.

Josep Serra

No hem evaluat en concret la proposta, però en tot cas valorem positivament que s'obrin altres vies de diàleg per desbloquejar la situació actual i és bó que hi hagi diferents propostes.


Per tot això des de la Plataforma Cívica per a la defensa de Can Busquets espera que l'equip municipal de CiU accepti un diàleg en vistes a trobar altres solucions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.