La Plataforma de Can Busquets es mobilitzarà contra l'aprovació de la modificació del PGM de La Floresta


  • Comparteix:

El projecte podria passar pel ple municipal aquest dilluns

El projecte podria passar pel ple municipal aquest dilluns

La Plataforma Cívica per la defensa de Can Busquets organitzarà mobilitzacions contra la proposta d'aprovació de modificació del PGM de La Floresta, que inclou la urbanització d'una part d'aquest sector, prevista pel ple municipal de dilluns. L'entitat acusa CiU i l'alcalde de no haver fet cas a les peticions de diàleg i a les propostes alternatives que s'han presentat, i suggereix que la decisió d'aprovar el projecte respon a un pacte entre la federació nacionalista i els propietaris de Can Busquets.

Després que s'hagi apuntat durant al comissió informativa de Territori la possibilitat que el ple municipal de dilluns pugui incloure la proposta d'aprovació de la modificació del PGM de La Floresta -amb els vots favorables, previsiblement, de CiU i PP-, la Plataforma Cívica ha convocat una reunió urgent, aquest dimecres, per preparar mobilitzacions en contra d'aquest projecte.

L'entitat qualifica d'inacceptable i incomprensible el fet que CiU pretengui, segons diuen, tirar endavant el projecte d'urbanització parcial de Can Busquets sense tenir en compte les demandes de diàleg ni les propostes alternatives que s'han presentat, com la de la Fundació Sant Cugat, que preveu preservar Can Busquets a canvi d'augmentar l'edificació al centre de La Floresta.

Per això, el portaveu de la Plataforma, Josep Serra, considera que hi ha un pacte d'interessos entre CiU i els propietaris de Can Busquets.

Josep Serra

És dificil entendre perquè CiU està disposat a pagar un preu polític alt. Tot fa pensar que hi ha una entesa amb el propietari del sector per treure profit econòmic.


La Plataforma considera que CiU ha aprofitat la presentació del projecte d'actuació urbanística (PAU) per part de la propietat de Can Busquets -que planteja la construcció de 289 habitatges en aquest sector- per justificar el projecte aprovat en el mandat anterior com un 'mal menor'.

Davant d'aquesta situació, la Plataforma ha convocat una reunió urgent per aquest dimecres, a les 9, al Centre Social i Sanitari de La Floresta per preparar mobilitzacions ciutadanes. Josep Serra.

Josep Serra

Si s'aprovés el projecte d'urbanitzar Can Busquets, encetaríem mobilitzacions de protesta des de totes les entitats que hi estem en contra, que som moltes.


Des de la Plataforma consideren que la proposta de la Fundació Sant Cugat d'augmentar l'edificació al centre de La Floresta a canvi de protegir Can Busquets té un valor molt important, ja que representa una alternativa al projecte inicial d'urbanització d'un sector d'especial interès paisagístic i natural. En aquest sentit, l'entitat ha volgut expressar el seu rebuig al fet que CIU, diuen, tingui la intenció d'aprovar el projecte quan hi ha una voluntat de diàleg entre la majoria dels grups municipals per protegir Can Busquets i Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.