L'Ajuntament ordena una inspecció per aclarir si s'han comès infraccions a la urbanització d'Heretat Miralles


  • Comparteix:

Veïns i ICV han denunciat que s'està incomplint la llicència per qüestions d'urbanisme i mediambientals

Veïns i ICV han denunciat que s'està incomplint la llicència per qüestions d'urbanisme i mediambientals

L'Ajuntament ha encarregat una inspecció a les obres d'urbanització del sector de l'Heretat Miralles, a La Floresta, davant la possibilitat que el promotor estigui incomplint la normativa urbanística. Segons han denunciat alguns veïns i ICV, les obres estan incomplint la llicència, ja que s'està abocant runa al bosc i malmetent l'arbrat.

L'Ajuntament, a través de les àrees de Medi Ambient, Territori i Seguretat Ciutadana, ha rebut diverses denúncies de particulars i d'ICV posant de manifest que les obres del sector de l'Heretat Miralles, a La Floresta, podrien estar incomplint la normativa urbanística. En concret, s'ha denunciat que s'han fet talussos que superen els 5 metres d'alçada, quan el màxim permès per la llei és un metre i mig, que hi ha arbres que han quedat colgats i que hi ha desforestació a les zones limítrofes. El regidor ecosocialista Xavier Laborda qualifica de 'greus' les irregularitats.

Xavier Laborda

Per ICV és molt greu el que s'està fent a l'Heretat Miralles. Hi ha hagut denúncies de particulars i d'ICV. S'està abocant probablement runa a sota dels talussos, s'està malmetent arbrat i s'està dessecant la zona.


En el mateix sentit s'han expressat des de l'Associació de Veïns de La Floresta, que han criticat a l'Ajuntament per no haver pres mesures per evitar aquestes irregularitats. Aixó ho ha dit Oriol Ribera.

Oriol Ribera

Vostès estan deixant flagrantment que a l'Heretat Miralles es cometin irregularitats. No han aturat les obres i permeten que el promotor tiri la terra al bosc. S'ha denunciat reiteradament a la policia, han fet alguna cosa?


La resposta de l'equip de govern no s'ha fet esperar. La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que l'Ajuntament ha ordenat una inspecció a la zona per comprovar sobre el terreny si les obres s'ajusten o no a la normativa urbanística.

Mercè Conesa

S'ha enviat un inspector per comprovar si hi ha un incompliment de llicència. S'està instruint l'expedient. S'han de fer les comprovacions pertinents per veure si efectivament hi ha irregularitats.


Tècnics de l'Àrea de Medi Ambient visitaran la zona i elaboraran un informe sobre les suposades irrregularitats. Després, l'informe es traslladarà a l'Àrea de Territori per iniciar, si s'escau, un expedient de disciplina urbanística.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.