ICV-EUiA presenta al·legacions al projecte d'enderrocar Chic i cedir als seus propietaris un solar a la carretera de Rubí


  • Comparteix:

ICV-EUiA ha presentat al·legacions al projecte de modificació del PGM al solar on hi ha la històrica discoteca Chic i a la proposta de cedir als propietaris d'aquest establiment uns terrenys a la carretera de Rubí on es vol consolidar una zona d'oci. Els ecosocialistes demanen una segona informació pública, una valoració econòmica més detallada de l'operació, que es deixi sense efecte el conveni signat amb els propietaris de Chic l'any 2003, i que en cas que es faci finalment una cessió d'usos, sigui per concurs públic.

Des d'ICV-EUiA han reiterat la seva oposició al projecte, aprovat al ple de febrer, i que suposa enderrocar l'actual discoteca Chic, ubicada entre l'avinguda Rius i Taulet i el carrer Vic, i fer en aquell emplaçament un edifici d'oficines i un petit hotel. La proposta contempla també cedir als propietaris d'aquest local uns terrenys municipals a la carretera de Rubí, per un termini de 40 anys i a canvi del pagament d'un cànon de 200.000 euros anuals.

Aprofitant el període d'exposició pública, els ecosocialistes han presentat diverses al·legacions, demanant, entre d'altres coses, una segona informació pública, un procés de participació amb els veïns i veïnes de la zona i que es reconsiderin les propostes realitzades fins ara. Per a Xavier Boix, portaveu d'ICV-EUiA, es tracta d'un projecte que, des del seu punt de vista, està subordinat a interessos privats per sobre dels generals. Boix ha afegit però que, en cap cas parlen d'il·legalitat sinó de prioritats polítiques.

Xavier Boix

No estem dient que la operació sigui il·legal, són al·legacions polítiques perquè el fet que això respongui o no a interessos generals depèn de qui governi. Per CiU respon a interessos generals i per nosaltres a interessos privats.


Des d'ICV reclamen també una valoració econòmica de l'operació 'més complerta i amb més referències al que suposa el mercat immobiliari de l'entorn'. Els ecosocialistes també creuen que cal declarar resolt i sense efecte el conveni subscrit entre l'Ajuntament i l'empresa Reostat SA l'any 2003 i que estableix l'adjudicació directa de la cessió d'ús dels terrenys de la carretera de Rubí.

Segons Boix, des d'aleshores s'han fet diverses modificacions en el projecte ja que en aquell moment, la proposta plantejada no va rebre el vist-i-plau de la Generalitat. Tampoc no s'ha contemplat, diuen, la possibilitat d'adequar l'actual edifici de Chic a la normativa de l'any 1998 que regula les llicències ambientals d'aquest tipus d'activitats per valorar si això podria acabar amb les molèsties generades als veïns de la zona.

Xavier Boix

Manca qualsevol referència a un possible procés d'adequació que hauria de realitzar l'actual discoteca Chic per adaptar-se a la Llei de 1998 d'intervenció ambiental de l'administració ambiental.


Per últim, des d'ICV-EUiA demanen que, si finalment s'acaba fent la cessió d'usos de la finca de la carretera de Rubí, això es faci mitjançant un concurs públic per tal de garantir una major transparència i 'objectivitat'.

Des d'aquesta formació remarquen també que cal un pla de mobilitat que avaluï l'impacte que pot tenir sobre aquesta zona la creació d'aquest espai d'oci, i que cal tenir en compte també si pot generar molèsties per als futurs veïns del Turó de Can Matas, ja que a data d'avui habitants de Mira-sol ja han denunciat les molèsties sonores que els provoquen les actuals Carpes de Chic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.