El ple acorda fer un complex esportiu amb una piscina coberta a tocar del CEIP Catalunya


  • Comparteix:

La moció ha rebut el suport de totes les formacions amb representació al consistori

La moció ha rebut el suport de totes les formacions amb representació al consistori

El ple de l'Ajuntament ha aprovat, per unanimitat, construir una piscina coberta i un complex esportiu a Mira-sol, en un solar municipal de més de 10.400 metres quadrats a tocar del CEIP Catalunya. Totes les formacions han coincidit a destacar la voluntat de donar resposta a aquesta demanda històrica dels veïns del districte. Des de l'equip de govern han assegurat, a més, que es tracta d'una ubicació idònia ja que es tracta d'un espai prou cèntric i prou gran com per fer-hi aquest complex.

Després del debat generat en el darrer ple de l'Ajuntament sobre la ubicació de al futura piscina de Mira-sol, l'equip de govern ha presentat una proposta que passaria per fer aquest equipament en un terreny municipal de 10.463 metres quadrats ubicat a l'avinguda Pompeu Fabra i colindant amb l'escola Catalunya i el camp de futbol d'aquest districte.

Des de l'equip de govern han explicat que han desestimat la proposta d'ubicar aquesta instal·lació al costat del Casal de Cultura, donat que l'espai disponible -de 3.000 metres quadrats- no és suficient per acollir-hi un complex esportiu més ampli.

Tant de CiU com d'ERC asseguren que la proposta que plantegen respon als compromisos adquirits i que pot satisfer també les demandes dels veïns ja que es tracta d'una zona de prou centralitat dins d'aquest districte. Així ho ha assegurat el portaveu de CiU i tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens.

Joan Recasens

Després d'estudiar-ho entenem que això respon als compromisos que havíem adquirit, a la ubicació demandada ja que és una zona de prou centralitzat i és adequada per construir un complex esportiu.


Els socis de govern han explicat també que estan a l'espera d'un estudi que estan elaborant des dels serveis esportius de la Diputació de Barcelona i que hauria de servir per concretar quines necessitats hi ha exactament i, per tant, quines instal·lacions caldria ubicar en aquest complex.

Un cop decidit això, caldrà determinar la fórmula més adequada per la construcció i gestió de l'equipament, però l'objectiu és poder començar les obres durant el proper any 2006. Eduard Pomar, portaveu d'ERC i tinent d'alcalde de Medi Ambient.

Eduard Pomar

La voluntat és que aquest equipament es pugui iniciar durant l 2006. Ara cal acabar aquest estudi que ens ha de dir que hi ha d'anar, i un cop tinguem això resolt, fer tots els tràmits per poder iniciar la construcció el 2006.


La moció, que s'ha convertit en institucional, ha rebut el suport de totes les formacions, tot i que des de l'oposició han lamentat que aquest tema no hagués pogut quedar resolt el ple del mes passat, ja que segons han afirmat, pràcticament no hi h diferències entre aquesta proposta i la que van presentar ells al mes de maig. Des del PSC també han demanat que es busquin fórmules per garantir la connexió entre el Casal de Cultura i aquest nou equipament. Escoltem el portaveu socialista, Jordi Menéndez.

Jordi Menéndez

Que que es preguin mesures per trobar sinergies entre l'espai de la piscina i el Casal de Cultura. No serà fàcil perquè la distànica és gran però caldrà buscar algun pretext perquè els veïns es trobin, com locals de restauració.


De la seva banda, alguns veïns de Mira-sol han assistit com a públic al plenari municipal, i han manifestat la seva satisfacció per aquesta decisió, que dóna resposta a una demanda que ja fa anys que plantejaven.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.