La promotora Seniorland diu que les obres de l'Heretat Miralles són 'totalment legalitzables'


  • Comparteix:

Territori recorda que les obres dels habitatges poden continuar, sempre i quan s'efectuï 'simultàniament' la reposició de la realitat alterada

Territori recorda que les obres dels habitatges poden continuar, sempre i quan s'efectuï 'simultàniament' la reposició de la realitat alterada

La promotora Seniorland, responsable de la construcció de 24 habitatges a l'Heretat Miralles, a La Floresta, assegura que les actuacions fora de llicència que van ser objecte de denúncia són 'totalment legalitzables'. L'empresa, que ja ha pogut reprendre les obres després de complir amb les condicions decretades des de l'Àrea de Territori, està ara a l'espera de l'aprovació per part de l'Ajuntament dels nous projectes de legalització o modificació de les llicències atorgades en el seu dia.

La societat Seniorland S.A. aclareix, a través d'un comunicat, que ja ha donat compliment a les condicions decretades per l'Àrea de Territori de l'Ajuntament per aixecar la suspensió provisional de les obres de construcció que estan fent a l'Heretat Miralles. L'1 de juny, Territori va condicionar la represa de les actuacions a l'aportació d'un aval de prop de 261.000 euros per garantir la reposició de l'arbrat i dels perfils naturals terraplenats, i a la sol·licitud, abans de l'1 d'agost, d'una llicència de legalització o de modificació de les llicències atorgades en el seu moment. Així ho explica Vicenç Menéndez, advocat de Seniorland.

Vicenç Menéndez

Es va veure que eren infraccions urbanístiques perfectament legalitzables. L'Ajuntament va suspendre la paral·lització de les obres sempre que Seniorland complís aquestes dues condicions, com ja hem fet.


A més, des de la promotora asseguren que no pot restablir la realitat física alterada fins que l'Ajuntament no aprovi els projectes de legalització o modificació de les llicències atorgades, presentats per la promotora el passat 7 de juliol.

Des de l'àrea de Territori, de la seva banda, recorden que l'expedient de disciplina urbanística que es va obrir condicionava la represa de les obres que s'ajustaven a les llicències al dipòsit d'un aval i a la reposició, de forma 'simultània', de la realitat alterada per les obres fetes fora de llicència. Així ho explica el cap d'àmbit de Territori, Joan Giordani.

Joan Giordani

La condició és que es fessin simultàniament les obres dels habitatges juntament amb la recuperació de les condicions que, en aquell moment, no s'ajustaven a llicència. Comprovarem la simultaneïtat amb visites periòdiques.


Seniorland ha volgut rectificar, a través d'un comunicat, les declaracions d'alguns veïns de la Floresta, que van manifestar la seva preocupació que no s'estiguessin complint les condicions de la sanció, i del tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que va advertir que la seva àrea instaria a Territori a paralitzar de nou les obres de l'Heretat Miralles si es comprovava que la promotora no havia restablert la realitat alterada. A més, des de Seniorland subratllen que els responsables de les obres mai han fet abocaments de runa al bosc ni han deixat de complir la normativa urbanística.

Des de Seniorland han afegit, a més, que estan estudiant emprendre accions legals contra aquelles persones o grups polítics que, segons la promotora, difonen 'falses denúncies'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.