Llum verda del ple a la reducció de la rotonda del Parc Central


  • Comparteix:

La proposta ha rebut el suport unànim de tots els grups, tot i que l'oposició ha lamentat que s'hagi trigat un any en prendre la decisió

La proposta ha rebut el suport unànim de tots els grups, tot i que l'oposició ha lamentat que s'hagi trigat un any en prendre la decisió

El ple de l'Ajuntament ha donat llum verda a la modificació puntual del Pla Parcial del Turó de Can Matas - carretera de Vallvidrera per tal de modificar la rotonda ubicada a la intersecció entre aquesta via i el carrer Manel Farrés. Tot i que la proposta ha rebut el suport de tots els grups del consistori, des de l'oposició han lamentat que s'hagi trigat quasi un any a prendre aquesta decisió i han denunciat el cost que això representarà per la ciutat. De la seva banda, des de l'associació Proparc s'han felicitat per aquesta decisió i pel compromís de l'equip de govern d'anar tancant altres acords relacionats amb el creixement urbanístic de la zona.

La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que ha estat una negociació llarga i complicada amb els veïns de la zona, ja que tècnicament, ha dit, el projecte de la rotonda era correcte, però que finalment i davant la demanda dels veïns, els estudis de mobilitat han confirmat que es podia reduir aquesta obra en 12 mestres de diàmetre sense posar en perill la mobilitat actual i futura a la zona.

Conesa ha explicat també que d'aquesta manera es dóna resposta al compromís assolit per l'alcalde amb el col·lectiu Proparc i ha afegit que, tot i que la resolució d'aquest conflicte l'haurà de pagar la ciutat, totes les formacions - a excepció d'ERC - en són responsables ja que totes van donar suport al projecte de creixement de la ciutat, i en el seu moment, ningú no hi va presentar al·legacions.

Mercè Conesa

Ha costat molt arribar a un acord perquè no estava clar, perquè la rotonda tècnicament és correcte, i que va aprovar-se amb un planejament urbanístic, va sortir a informació pública i no hi van haver al·legacions.


I és que, tot i que la proposta ha estat aprovada per unanimitat, des de l'oposició han denunciat que s'hagi trigat quasi un any a prendre una decisió que, segons han afirmat, s'hauria d'haver estudiat ja fa mesos, quan els veïns van començar a denunciar el projecte i les obres encara no estaven acabades. És per això que des del PSC, ICV-EA i PP han celebrat que finalment el tema estigui en vies de resoldre's però han lamentat que les negociacions hagin sigut exclusivament entre l'equip de govern i els veïns afectats i han denunciat el temps i el cost que això representarà per la ciutat. Escoltem el portaveu socialista, Jordi Menéndez.

Jordi Menéndez




Per últim, des del l'associació Proparc han celebrat la decisió de l'equip de govern i del plenari i, sobretot, la voluntat de continuar arribant a acords pel que fa al creixement de la zona. En aquest sentit, una de les portaveus de l'entitat, Marta Álvarez, ha explicat que en la darrera reunió mantinguda amb l'equip de govern s'han acordat ja les dates per tancar qüestions com l'enjardinament de la rotonda o els temes de seguretat i millores medi ambientals.

Marta Álvarez

L'Ajuntament ha conifrmat a l'associació la voluntat de portar a terme i executar els acords que es vagin assolint. El prper dilluns es signarà el proper acord, referent a l'enjardinament de la zona.


Segons el calendari previst, un cop feta aquesta aprovació inicial per part del ple, a finals de mes s'ha d'obrir el període d'informació pública, i l'objectiu seria poder resoldre les al·legacions i fer l'aprovació provisional entre setembre i octubre. Un cop fet això, la proposta de modificació puntual del Pla Especial s'elevarà a la Generalitat, que és qui hi ha de donar el vist-i-plau definitiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.