Recoder denuncia la lentitud de Foment per tornar a adjudicar les obres del Celler Cooperatiu


  • Comparteix:

L'alcalde lamenta que, d'aquesta manera, un equipament tant important està desaprofitat

L'alcalde lamenta que, d'aquesta manera, un equipament tant important està desaprofitat

L'alcalde de Sant Cugat ha carregat contra el govern de l'Estat per tenir aturades, encara, les obres de remodelació del Celler Cooperatiu. Segons Lluís Recoder, el procés per tornar a adjudicar els treballs està sent molt lent i mentrestant, un equipament cultural important per la ciutat està totalment desaprofitat.

Més de mig any després que l'empresa 'Societat Catalana d'Instal·lacions i Obres', responsable de la segona fase de la rehabilitació del Celler Cooperatiu, fes fallida, els treballs continuen aturats i el Ministeri de Foment encara no ha tornat a adjudicar les obres.

Davant d'aquesta situació, i després que responsables de l'Ajuntament anessin a Madrid a finals d'abril per mirar de desencallar el tema, l'alcalde de Sant Cugat ha tornat a denunciar la situació i ha lamentat que el nou procés d'adjudicació estigui sent tant lent. Per a Lluís Recoder, aquesta situació 'és per acabar amb la paciència de qualsevol' i suposa, a més, tenir desaprofitat un equipament cultural de referència per la ciutat.

Lluís Recoder

Les obres estan parades. Hem parlat amb el ministeri i ens diuen que està en procés d'adjudicació, però és lentíssim i és per acabar la paciència de qualsevol.


Recordem que l'Ajuntament ja va fer una primera fase de les obres de rehabilitació d'aquest edifici modernista l'any 2002, que va consistir en la reforma exterior i el reforç de la teulada i l'estructura. Des d'aleshores, resta pendent la segona fase, que es financia gràcies a les partides corresponents a l'1% cultural del Ministeri de Foment.

Davant del reiterat endarreriment de les obres, l'alcalde va proposar fa uns mesos al ministeri que es transferissin a l'Ajuntament els diners destinats a la reforma per tal que fos el propi consistori el que es fes càrrec de la licitació dels treballs. La proposta però, va ser rebutjada per l'executiu central i a data d'avui encara no s'han adjudicat les obres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.