El jurat del IV Premi d'Arquitectura es mostra decebut per les propostes de cases plurifamiliars


  • Comparteix:

Aquest divendres s'han donat a conèixer els guanyadors del certàmen

Aquest divendres s'han donat a conèixer els guanyadors del certàmen

Els arquitectes Ferran Agustí Domínguez i Manel Balcells han estat els guanyadors del IV Premi d'Arquitectura de Sant Cugat, en la modalitat d'habitatges unifamiliars, per la seva casa aïllada del Domènech i Oristrell. Els guardonats en la categoria d'habitatges plurifamiliars han estat Santi Soto i Rafael Ulsina, creadors de les cases aparellades situades a l'Avinguda Canadà. Aquest any però, el jurat s'ha mostrat força crític amb els projectes de cases plurifamiliars.

El restaurant Can Cabassa Castaño ha estat l'escenari del lliurement del IV Premi d'Arquitectura de Sant Cugat, que organitza l'Associació de Propietaris de la ciutat amb la Col·laboració de l'Ajuntament i l'esponsorització de l'empresa Autocugat.

D'entre els 19 projectes finalistes, el jurat d'enguany, format per diversos experts del món de l'arquitectura, ha valorat positivament l'obra vencedora, creada pels arquitectes Ferran Agustí Domínguez i Manel Balcells. El tribunal ha destacat el joc de volums en la composició arquitectònica i la claredat en la distribució dels espais de la 'Casa Aïllada', situada en el número 25 del carrer Domènech i Oristrell.

Els seus arquitectes s'han mostrat molt satisfets i orgullosos pel premi rebut, i han reivindicat la importància de potenciar l'arquitectura pensada per la gent.

Ferran Agustí Domínguez

És important per potenciar l'arquitectura que no és d'autor, que s'oblida de les persones. Si no compleixes el que vol el client és més fàcil fer arquitectura. Molts arquitectes treballen molt bé i no reben premis.


Pel que fa a la modalitat d'habitatges plurifamiliars, el jurat s'ha mostrat força crític amb els projectes presentats ja que, segons ha dit, no reunien les condicions necessàries per guanyar un premi d'arquitectura. Finalment, han optat per considerar dins d'aquesta categoria els conjunts d'habitatges en filera i les cases aparellades. Escoltem un dels membres del jurat, Josep Garrigues.

Josep Garrigues

Els projectes presentats, malgrat la seva correcció general, no portaven els suficients valors formals i/o funcionals per ser valorats amb un premi d'arquitectura. Tot i això, va resoldre considerar el conjunt d'habitatges en filera i les cases aparellades.


El premi en aquesta modalitat ha recaigut en l'habitatge aparellat situat en el número 65-67 del carrer Canadà, obra dels arquitectes Santi Soto i Rafael Ulsina, en reconeixement a la claredat constructiva i la seva disposició sobre el solar. Així de sorprès i content s'ha mostrat aquest darrer.

Rafael Ulsina

Amb sorpresa i il·lusió. Les cases les vam fer amb il·lusió i amb la idea que es compartís un espai comú. No pensava que guanyaríem.


El repte que s'han plantejat els organitzadors de cara a properes edicions és el de superar la correcció i continuar fomentant la creativitat arquitectònica per tal d'assolir l'excel·lència dels habitatges.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.