El ple inicia els tràmits per poder fer 255 pisos socials al barri a Mira-sol


  • Comparteix:

El projecte es farà en uns terrenys privats i preveu que el 50% dels pisos siguin tutelats per gent gran

El projecte es farà en uns terrenys privats i preveu que el 50% dels pisos siguin tutelats per gent gran

Sant Cugat comptarà amb més de 250 nous habitatges socials, ubicats al carrer Agustí Pedro i Pons, al barri de Can Cabassa. Aquesta iniciativa, que anirà a càrrec d'un promotor privat, es basa en la possibilitat de fer vivenda social en terrenys d'equipaments. La proposta preveu inicialment que el 80% dels pisos siguin per a gent gran i el 20% vivenda per a joves.

El ple municipal ha donat llum verda a una modificació del Pla General Metropolità al sector del carrer Agustí Pedro i Pons, a Mira-sol, amb l'objectiu de poder construir prop de 255 pisos socials en un solar de propietat privada.

El projecte parteix de la possibilitat que ofereix la nova Llei d'Urbanisme de Catalunya de fer habitatge social en sòl destinat a equipaments. Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Territori, que ha afegit que el percentatge proposat de pisos per a gent gran i per a joves es podria modificar en funció de les necessitats de la ciutat. Mercè Conesa ha remarcat també que una condició indispensable del projecte és que el solar passi a ser de propietat municipal.

Mercè Conesa




La proposta ha estat aprovada amb 15 vots a favor de l'equip de govern i del PP, mentre que PSC i ICV-EA s'han abstingut al·legant la necessitat d'estudiar amb més detall el projecte. Les dues formacions han valorat positivament la implicació d'un privat en la construcció d'habitatge social, però han remarcat la necessitat de dotar la zona dels serveis bàsics per a la vida quotidiana. Salvador Gausa és el portaveu del PSC.

Salvador Gausa




En aquest sentit, des de l'equip de govern han assegurat que la iniciativa contempla una mínima dotació comercial i han recordat que a la mateixa zona s'hi ha de construir un geriàtric que podria oferir també alguns serveis als habitants dels pisos tutelats.

D'altra banda, el mateix projecte contempla també la possibilitat de fer un hotel a la zona, donada la seva proximitat a l'HGC, i de construir-hi una estació de servei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.