Ajuntament i EMD proposen reduir el sostre d'equipaments de Can Monmany i protegir la resta


  • Comparteix:

L'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix es plantejava una opció de compra de la finca però ho aturen perquè creuen que ja s'ha tancat la porta al projecte de la Fundació Fontanilles

L'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix es plantejava una opció de compra de la finca però ho aturen perquè creuen que ja s'ha tancat la porta al projecte de la Fundació Fontanilles

L'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix estan treballant en una proposta per reduir a la meitat el sostre destinat a equipaments de la finca de Can Monmany i protegir la resta del terreny. La idea de les administracions és limitar la possibilitat de construir en aquesta zona i buscar mecanismes compensatoris per a la propietat.

El polèmic projecte de la Fundació Mercè Fontanilles per construir un centre social a la finca de Can Monmany -que no ha comptat amb el certificat de compatibilitat urbanística de l'EMD- continua aturat. De moment, no consta que l'entitat hagi presentat el projecte a l'Ajuntament de cara a la tramitació del pla especial, i segons la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, l'administració local dóna per tancada aquesta possibilitat.

Turu ha explicat, a més, que l'Ajuntament i l'EMD s'han reunit en alguna ocasió amb els propietaris de la finca i estan dissenyant una proposta per reduir a la meitat els 22.000 metres quadrats de sostre per a equipaments previstos pel PGM i augmentar la superfície protegida.

Montserrat Turu

El sostre de la pròpia masia i una mica més continuaria sent per a equipaments, però no els 22.000 metres previstos al PGM. Anem en una direcció cada vegada més contrària a la proposta de la Fundació Fontanilles.


Segons Turu, aquesta proposta impossibilitaria que la Fundació Fontanilles continués interessada per la finca de Can Monmany. Pel que fa al projecte en que estan treballant, la presidenta de l'EMD només ha avançat que es planteja fer algun equipament per al municipi i protegir l'entorn, tot i que caldria buscar mecanismes de compensació per a la propietat.

Paral·lelament, també ha transcendit que l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix s'havia plantejat una opció de compra dels terrenys de Can Monmany per evitar que s'hi instal·li un equipament perjudicial per als veïns. El secretari de l'entitat, Josep Maria Sesé, afegeix però que aquesta opció s'ha descartat de moment perquè sembla que les administracions han tancat la porta a la proposta de la Fundació Fontanilles.

Josep Maria Sesé

El pla B era comprar la finca entre un grup de veïns, a través d'una cooperativa o una societat anònima. Però hem de reconèixer que hi ha moltes dificultats per mobilitzar una xifra així. Per tant, el pla B queda de moment aturat.


La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, agraeix l'oferiment de l'associació però considera que no serà necessari, perquè la proposta que estan dissenyant les administracions serà satisfactòria per a totes les parts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.