L'alcalde es mostra receptiu sobre la proposta de desdoblar el Metro del Vallès si respecta l'entorn natural


  • Comparteix:

Recoder demanarà a Manel Nadal els detalls sobre el Pla d'Infraestructures

Recoder demanarà a Manel Nadal els detalls sobre el Pla d'Infraestructures

L'alcalde de Sant Cugat ha demanat una reunió amb el secretari general de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, per conèixer amb més detall els projectes contemplats al Pla d'Infraestructures i que afecten la nostra ciutat. De moment, Lluís Recoder s'ha mostrat receptiu a la possibilitat de desdoblar la línia del Vallès dels FGC, passant per Collserola, sempre i quant es respecti l'entorn natural de la Vall de Gausac i Torre Negra.

Lluís Recoder s'ha mostrat prudent a l'hora de valorar les propostes del Pla d'Infraestructures del Transport 2006-2026 que afecten el nostre municipi, a l'espera de tenir més informació. I és que segons ha explicat, de moment, l'Ajuntament encara no coneix amb detall les intencions del govern català pel que fa al projecte de desdoblar la línia de FGC del Vallès a través d'un túnel que passi per la serra de Collserola.

En aquest sentit, l'alcalde ja ha demanat una reunió amb el secretari general de Mobilitat, Manel Nadal, per tal de parlar d'aquests projectes. Recoder ha avançat però que la defensa del transport ferroviari ha d'anar paral·lela a la protecció de Collserola.

Lluís Recoder

Ben poca cosa sabem. Jo crec que en el transport ferroviari però també crec en la protecció de Collserola i nosaltres estem tirant endavant la protecció de Torre Negra. I perquè ens ho aclareixin tot això he demanat hora amb el secretari general de Mobilitat


Recordem que l'Ajuntament de Sant Cugat ja va presentar, en el seu moment, al·legacions a una proposta similar que contemplava creuar la Vall de Gausac i l'entorn de la Torre Negra.

D'altra banda, i pel que fa al projecte de construir el tercer rail a la línia de rodalies de Renfe entre Papiol i Mollet per adaptar-la a l'ample de via europeu, que també preveu aquest pla, l'alcalde ha tornat a demanar mesures per paliar les molèsties entre els veïns de Can Magí i Coll Favà.

Lluís Recoder

No pot ser la quantitat de camions que hi ha transportant mercaderies, i per tant, entenc que nosaltres haurem de suportar alguna cosa, però torno a demanar que es contemplin els projectes de minimització de l'impacte


En aquest mateix sentit, l'alcalde ja ha demanat en altres ocasions que s'adoptin mesures com per exemple cobrir part de la via amb un fals túnel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.