Les zones blaves d'aparcament de la ciutat són gratuïtes durant tot el mes d'agost


  • Comparteix:

Des d'avui i fins el 31 d'agost quedaran sense efecte les zones blaves de la ciutat. D'aquesta manera, els vehicles podran aparcar sense haver de pagar i durant tot el temps que vulguin.

Aquesta supressió és un servei que s'ofereix als ciutadans gràcies a la notable reducció del trànsit que tradicionalment pateix Sant Cugat durant aquest mes. El director de l'àmbit de la via pública, Xavier Amador, ens recorda quina és la utilitat i la funció de les zones blaves:

Xavier Amador

Les zones blaves serveixen d'aparcament rotatori


Les dificultats per trobar un aparcament fan especialment necessària aquesta rotació. I de fet, aquesta és precisament una de les principals demandes tant de ciutadans com de comerciants, que reconeixen la necessitat de regular la durada dels estacionaments al centre urbà. Escoltem Xavier Amador:

Xavier Amador

Al voltant del centre urbà cal que hi hagi un sistema d'aparcament rotatori per deixar el cotxe i poder caminar pel centre


Cal dir que no es preveu cap ampliació dels espais de zona blava de la ciutat. El que si es planteja però és una reestructuració i reubicació dels espais de zona blava existents. Xavier Amador ens explica a què responen aquestes reformes en els espais d'aparcament limitat i de pagament:

Xavier Amador

L'objectiu final és que el centre urbà sigui d'ús exclusiu pels vianants


Aquestes reformes pretenen que, a la llarga, el centre urbà de la ciutat sigui d'ús exclusiu per a Vianants. Recordem que les zones blaves es van començar a establir a Sant Cugat fa ara uns quatre anys, i des d'aleshores han quedat anul·lades cada més d'agost. Aquesta mesura afecta a més els altres municipis del Vallès, excepte Sabadell, que només les anul·larà entre el 5 i el 17 d'agost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.