L'Ajuntament arriba a un acord amb la Junta de Compensació de Can Mates per finançar el desdoblament del col·lector de Mira-sol


  • Comparteix:

El projecte de desdoblament de la xarxa d'aigües negres depèn del vist-i-plau de l'ACA

El projecte de desdoblament de la xarxa d'aigües negres depèn del vist-i-plau de l'ACA

L'Ajuntament ha arribat a un principi d'acord amb la Junta de Compensació del Turó de Can Mates per finançar les obres de desdoblament d'un col·lector de la xarxa d'aigües pluvials de Mira-sol. Paral·lelament, el consistori està a l'espera de rebre la llum verda definitiva de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per licitar el projecte de desdoblament de la xarxa d'aigües negres d'aquest districte.

Un informe realitzat per l'empresa d'aigües Sorea el 2001 va concloure que, a 10 anys vista, Mira-sol no té risc d'inundació a causa de les pluges, tot i l'increment del cabal previst després de la connexió de la xarxa d'aigües pluvials provinent del nou barri de Can Mates. Tot i així, i donada la inquietud expressada per alguns veïns d'aquest districte, l'equip de govern va encarregar un segon estudi a Sorea a més llarg termini que estableix que, a 25 anys vista, sí que caldria reforçar algun punt de la xarxa.

A partir d'aquest estudi, el consistori va encarregar un projecte per desdoblar un col·lector que ja s'ha aprovat de forma inicial i que només està pendent de finalitzar el període d'exposició pública per poder fer l'aprovació definitiva. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que ja hi ha un principi d'acord amb la Junta de Compensació del Turó de Can Mates perquè assumeixin el cost del projecte, que podria fer-se realitat durant el 2006.

Mercè Conesa

Per poder licitar l'obra, ens cal finançament. Ja tenim un punt d'acord amb la Junta de Compensació del Turó de Can Mates.


Paral·lelament, l'Ajuntament està pendent de rebre el vist-i-plau definitiu de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per poder licitar el projecte de desdoblament de la xarxa d'aigües brutes de Mira-sol. El tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, assegura que la proposta està enllestida des de fa un any i que és l'ACA la que està retardant el tràmit.

Joan Recasens

Estem pendents de l'aprovació de l'ACA. Es va aprovar el projecte fa un any. A finals d'any ens van demanar unes correccions i les vam fer. Estem a l'espera de la llum verda definitiva de l'ACA, no pensàvem que trigués tant.


L'equip de govern ha contestat així a una pregunta del representant de l'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol, Josep Maria Àngel, durant el torn de precs i preguntes del ple municipal de gener, celebrat aquest dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.