Ajuntament i EMD negocien fórmules per comprar la finca de Can Monmany


  • Comparteix:

L'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix negocien amb els propietaris de Can Monmany perquè la finca passi a ser de titularitat municipal i així protegir la zona i evitar la construcció de l'equipament social proposat per la Fundació Fontanilles. Segons la presidenta de l'EMD, les negociacions passen per buscar fórmules de compensació urbanística. L'Ajuntament proposa convertir en urbanitzable una part de Can Monmany i protegir la resta, mentre que el govern de Valldoreix prefereix protegir íntegrament la finca i buscar altres parcel·les per requalificar.

Montserrat Turu ha explicat a Ràdio Sant Cugat que aquestes són les dues propostes principals que les administracions locals -l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix- han presentat als propietaris de la finca de Can Monmany, la família Gassó, amb l'objectiu de protegir al màxim aquest espai inserit en l'àmbit de Collserola.

Turu ha indicat que l'equip de govern de Sant Cugat aposta per convertir en urbanitzable una part de les 20 hectàrees de superfície útil de Can Monmany que, segons el PGM vigent, tenen qualificació d'equipaments. D'aquesta manera, la major part de la finca passaria a ser de titularitat municipal i es generaria una important compensació econòmica per a la propietat. L'equip de govern de l'EMD, en canvi, opta per buscar terrenys requalificables com a urbanitzables fora de l'àmbit de Can Monmany i protegir el 100% d'aquesta finca. Escoltem Montserrat Turu.

Montserrat Turu

La solució pot ser la requalificació d'una part de Can Monmany o bé buscar altres fórmules de compensació urbanística. Nosaltres estem treballant en aquesta segona opció.


Turu ha explicat que de moment no hi ha una proposta unitària de l'Ajuntament i l'EMD, tot i que ha assegurat que està oberta a estudiar les diferents opcions plantejades. Des de l'àrea de Territori de l'Ajuntament, de la seva banda, han declinat fer declaracions sobre el contingut de les negociacions. El termini que ha donat la família Gassó per tenir una proposta concreta sobre la taula expira a finals d'aquest mes.

Recordem que la propietat de Can Monmany ha iniciat ja un procés de venda de la finca a la Fundació Mercè Fontanilles, que ja ha lliurat una paga i senyal per la compra dels terrenys, on vol construir un centre social per a persones amb dependències i risc social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.