Ajuntament i associació de veïns de Can Magí mantenen les discrepàncies sobre la ubicació del semàfor de la Ronda Nord


  • Comparteix:

L'informe d'Ole Thorson no ha servit, de moment, per desencallar la qüestió

L'informe d'Ole Thorson no ha servit, de moment, per desencallar la qüestió

Continua el desacord entre l'equip de govern i l'associació de veïns de Can Magí pel que fa a la ubicació d'un semàfor a la Ronda Nord. Totes dues parts asseguren que l'informe Thorson avala la seva proposta, i la darrera reunió no ha servit per desencallar la qüestió. Des de l'entitat veïnal denuncien la manca de sensibilitat del govern i consideren que s'estan prioritzant els interessos econòmics per sobre la seguretat de les persones. El regidor de Mobilitat assegura, en canvi, que en la decisió primarà la seguretat dels ciutadans i espera poder arribar a un acord.

L'informe elaborat per l'expert en mobilitat, Ole Thorson, no ha servit, de moment, per desencallar la polèmica sobre la ubicació del futur semàfor de la Ronda Nord. I és que totes dues parts afirmen que l'informe avala la seva proposta i la darrera reunió convocada per buscar un acord no ha aconseguit aquest objectiu.

El president de l'associació de veïns de Can Magí, Joan Abat, ha lamentat el nomenament d'un nou director de l'àrea de Mobilitat, ja que segons afirma 'no té cap sensibilitat pel tema', i això només suposa fer un pas enrera.

Abat ha remarcat també que, tot i que l'informe Thorson considera viable la proposta dels veïns d'ubicar el semàfor més a prop de les cases, l'Ajuntament 's'ha escombrat tot això i la decisió que prenguin serà la que ells vulguin'. El president de l'entitat veïnal ha afegit que, des del seu punt de vista, la seva proposta és més segura i ha acusat l'equip de govern de prioritzar els diners per sobre de la integritat física de les persones.

Joan Abat

Es respecta més la velocitat al tram on hi ha mitjanera que no al que va de la benzinera al pirulí. I és un problema econòmic, posar el semàfor on volem requereix una actuació més severa i a la benzinera és més barat. Posen els diners per sobre la integritat física de les persones


De la seva banda, el regidor de Mobilitat, Josep Romero, ha negat rotundament les afirmacions del col·lectiu veïnal i ha assegurat que, abans que res, l'Ajuntament vetlla per garantir la màxima seguretat de vehicles i vianants.

En aquest sentit, Romero afirma que, tot i que tècnicament hi hagi moltes ubicacions possibles, els experts consideren que posar el semàfor a tocar de la rotonda de Joan Amades garanteix molt millor aquesta seguretat. El regidor també ha afegit que encara espera poder arribar a un acord amb els veïns sobre aquest tema.

Josep Romero

Tant els tècnics municipals com Thorson han dit és que posar un semàfor en una recta és més perillós que posar-lo en una rotonda. I precisament, si no hem arribat a un acord fins ara és perquè estem discutint sobre la seguretat dels veïns


El titular de Mobilitat ha explicat que aquesta mateixa setmana té previst comunicar quina és la proposta d'emplaçament definitiu, però assegura que durant els propers dies continuarà treballant per buscar un acord amb els veïns.

Romero també ha apuntat la necessitat d'adoptar algunes mesures correctores, com la millora de la senyalització, per acabar de resoldre els problemes d'excés de velocitat que es produeixen en aquesta zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.