L'EMD de Valldoreix rebutja el projecte del Vial d'Enllaç inclòs al Pla d'Infraestructures del Transport


  • Comparteix:

Tots els grups rebutgen la proposta perquè afectaria Collserola i trencaria la trama urbana

Tots els grups rebutgen la proposta perquè afectaria Collserola i trencaria la trama urbana

La Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix ha aprovat per unanimitat presentar al·legacions al Pla d'Infraestructures del Transport de Catalunya per demanar la supressió del Vial d'Enllaç. Tots els grups polítics coincideixen que aquesta via, que connectaria l'AP7 i l'E9 travessant una part de Valldoreix, afectaria l'espai natural de Collserola i trencaria la continuïtat de la trama urbana.

Les al·legacions de l'EMD, aprovades per unanimitat en Junta de Veïns, consideren 'inconvenient' la construcció del Vial d'Enllaç prevista en el Pla d'Infraestructures del Transport de Catalunya (PITC) presentat pel govern de la Generalitat. Aquesta via, inclosa al PGM de 1976, connectaria l'AP7-B30 amb l'E9 travessant una part de Valldoreix, i tindria afectació sobre l'espai natural de Collserola.

A més, l'EMD afegeix en les seves al·legacions que el Vial d'Enllaç trencaria la continuïtat de la trama urbana. Així ho ha dit la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu.

Montserrat Turu

El vial afecta l'espai ecològic natural del Parc de Collserola. La topografia presenta desnivells de fins a 15 metres. La reserva de 30 metres d'amplada en un entorn de ciutat jardí fracturaria l'àmbit territorial de Valldoreix.


L'EMD considera que ja existeixen alternatives viàries suficients per connectar l'autopistes AP7 i el seu lateral, la B30, amb els Túnels de Vallvidrera. A més, tots els grups polítics descarten que el Vial d'Enllaç sigui necessari per afegir accessos al nucli urbà de Valldoreix, ja que consideren que aquesta funció l'haurien de complir vies de caràcter urbà.

Les al·legacions de Valldoreix contra el Vial d'Enllaç s'afegeixen a les que ja va aprovar el ple municipal de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.