L'Ajuntament i l'EMD obtenen la titularitat de la finca de Can Monmany


  • Comparteix:

A canvi, les administracions requalificaran com a urbanitzable altres terrenys dels mateixos propietaris

A canvi, les administracions requalificaran com a urbanitzable altres terrenys dels mateixos propietaris

L'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix han tancat un acord amb els propietaris de la finca de Can Monmany pel qual els terrenys passen a ser de titularitat pública. Com a fórmula de compensació, l'administració requalificarà altres terrenys dels mateixos propietaris perquè hi puguin construir 27 habitatges unifamiliars.

Les 78 hectàrees de la finca de Can Monmany, de les quals 22 són terrenys destinats a equipaments, han iniciat el procés per ser de titularitat pública. L'alcalde, Lluís Recoder, i la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, han signat un acord amb representants de la família Gassó, propietària fins ara dels terrenys, que permetrà protegir aquest espai de la serra de Collserola i evitar la instal·lació del centre social proposat per la Fundació Mercè Fontanilles.

Les dues administracions locals han tancat amb la propietat un conveni urbanístic que implica la cessió de la finca i dels edificis que conformen la masia de Can Monmany, que està catalogada i protegida pels seus valors arquitectònics. Ajuntament i EMD de Valldoreix, a més, es comprometen a no realitzar cap operació sobre la finca sense el consentiment de l'altra part.

Com a fórmula de compensació per a la propietat, les administracions garanteixen a la família Gassó que requalificaran uns terrenys propers, que també són de la seva propietat i que actualment tenen qualificació forestal, per convertir-los en parcel·les urbanitzables on construir-hi 27 habitatges unifamiliars. Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Els 27 habitatges s'ubicaran en una finca propera a Can Monmany. Plantejarem una modificació del PGM i una requalificació de la finca perquè s'hi pugui edificar.


Paral·lelament a aquesta operació, que passarà pel ple municipal previsiblement al febrer, l'Ajuntament i l'EMD tenen previst reduir el sostre d'equipaments de la finca de Can Monmany contemplat al PGM, que és excessiu, segons Conesa. La titular de Territori afirma que les 22 hectàrees actuals estan sobredimensionades i s'haurien de reduir a una cinquena part, aproximadament.

Mercè Conesa

L'objectiu és reduir el sostre d'equipaments. Ara és enorme. Ho volem reduir fins als 4.000 o 5.000 metres quadrats, més o menys el que ocupa la masia. Ho trobem sobredimensionat.


De moment, les administracions encara no han concretat el destí final que tindrà la masia de Can Monmany.

D'altra banda, la tinenta d'alcalde de Territori ha assegurat que l'Ajuntament no assumirà el retorn de la paga i senyal que havia lliurat la Fundació Mercè Fontanilles a la propietat per formalitzar la compra dels terrenys, amb vistes a construir-hi un centre social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.