La Fundació Fontanilles lamenta que la cessió a mans públiques de Can Monmany desatengui les necessitats socials


  • Comparteix:

L'entitat critica que ara hi hagi 20.000 metres quadrats d'equipaments inutilitzats

L'entitat critica que ara hi hagi 20.000 metres quadrats d'equipaments inutilitzats

El president de la Fundació Fontanilles, Domènec Domènech, considera que la cessió de la finca de Can Monmany a l'Ajuntament i a l'EMD implica la pèrdua d'una oportunitat per atendre les necessitats de col·lectius amb risc d'exclusió social. En aquest sentit, Domènech lamenta que les 20 hectàrees de terreny d'equipaments de la finca valldoreixenca no es puguin aprofitar amb finalitats socials.

Amb una certa ironia, el president de la Fundació Mercè Fontanilles, Domènec Domènech, ha celebrat que s'hagi arribat a un acord satisfactori per als veïns afectats i que s'acabi amb l'alarma social generada, i que ell sempre ha considerat 'infundada'.

Domènech lamenta, però, que la cessió a mans públiques de la finca de Can Monmany impliqui desatendre unes necessitats socials que cobria el projecte de la Fundació Fontanilles.

Domènec Domènech

Les necessitats que ens portaven a proposar aquests equipaments segueixen existint i, en canvi, es corre el risc que s'hagin reduït les possibilitats d'atendre-les. Ara hi ha 20.000 metres quadrats de possibles equipaments que han desaparegut.


El president de la Fundació Fontanilles creu que l'interès particular dels veïns crítics amb el projecte de centre social proposat per l'entitat s'ha fet sentir per sobre de les necessitats de col·lectius socials amb més necessitats, com la gent gran que no té places a les residències.

Recordem que la Fundació Fontanilles va arribar a lliurar una paga i senyal per la finca de Can Monmany, on volia construir un equipament social per a uns 630 usuaris. Finalment, però, l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix han tancat un acord amb la propietat pel qual es cedeix a l'administració la finca. A canvi, es promourà la requalificació d'un altre terreny proper, de la mateixa propietat, on es podran construir 27 habitatges unifamiliars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.