Llum verda del ple a la concessió de les places públiques de l'aparcament de Can Quitèria


  • Comparteix:

El ple municipal ha aprovat, amb els vots a favor de l'equip de govern i el PP, l'operació de cessió de les places públiques de l'aparcament soterrat de Can Quitèria a Construcciones Alcaraz. A canvi, l'empresa assumirà el cost de les obres d'urbanització de la plaça i els carrers adjacents, la qual cosa suposarà un estalvi de 650.000 euros per a l'Ajuntament, segons la tinenta d'alcalde de Territori. PSC i ICV-EA hi han votat en contra i han criticat el procediment administratiu.

La proposta de l'equip de govern, que ha estat aprovada en un ple extraordinari aquest dilluns, passa per iniciar una modificació puntual del PGM que permeti alterar el règim del subsòl sense modificar les qualificacions urbanístiques de la superfície. El govern municipal pren com a base el nou articulat de la Llei d'Urbanisme per cedir la propietat de les 109 places públiques previstes a l'aparcament de Can Quitèria a l'empresa Construccions Alcaraz, a qui ja es va adjudicar la construcció i concessió d'aquest equipament per un període de 40 anys.

A canvi de la concessió administrativa de les places públiques, l'empresa assumirà el cost de les obres d'urbanització de la plaça de Can Quitèria i dels carrers adjacents a la Rambla de Can Mora, que ascendeix a 1'2 milions d'euros. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, assegura que aquesta operació suposarà un estalvi de 650.000 euros per a l'Ajuntament.

Mercè Conesa

Si tira endavant aquesta modificació del PGM i el Pla de millora urbana, aconseguirem un estalvi de 650.000 euros i l'operador gestionarà l'aparcament de manera privativa.


Conesa ha recordat que, de moment, només s'ha fet l'aprovació inicial d'aquest procés, de manera que continua vigent la concessió administrativa per 40 anys que ja es va fer a l'empresa Construcciones Alcaraz. Les condicions només es modificarien, ha dit Conesa, si la Comissió d'Urbanisme, que depèn de la Generalitat, aprova en última instància la modificació del PGM que proposa l'Ajuntament de Sant Cugat.

Conesa ha respost així a les crítiques dels grups d'esquerra a l'oposició, PSC i ICV-EA, que han posat en dubte que el nou articulat de la Llei d'Urbanisme avali l'operació de privatització. El portaveu socialista, Salvador Gausa, considera que es vulnera la lliure concurrència i no s'atèn l'interès general.

Salvador Gausa

S'ha vulnerat la lliure concurrència, el nou concurs és una operació d'enginyeria jurídica, l'operació no està justificada i es deixen els interessos generals.


El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha criticat que es vengui subsòl per pagar la urbanització de carrers, tot i que ha admès que l'operació no vulnera la llei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.