El ple dóna llum verda al darrer tràmit municipal per legalitzar les cases de Can Borrull


  • Comparteix:

L'aporvació definitiva depèn ara de la Generalitat, que hi haurà de donar el vist-i-plau definitiu

L'aporvació definitiva depèn ara de la Generalitat, que hi haurà de donar el vist-i-plau definitiu

El ple de l'Ajuntament ha aprovat per unanimitat l'aprovació provisional de modificació puntual del PGM a l'àmbit de Can Borrull que ha de permetre legalitzar la major part de cases d'aquest sector de les Planes. L'expedient passarà ara a mans de la Generalitat, que ha de donar-hi el vistiplau definitiu. Totes les formacions polítiques s'han felicitat d'haver tancat un acord sobre aquest tema i han agraït l'esforç i la dedicació fets pels propis veïns afectats.

La legalització de les cases de Can Borrull ha fet un pas més amb la resolució de les al·legacions de nova documentació i l'aprovació provisional de la modificació puntual del PGM en aquest àmbit.

Des de l'equip de govern, la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha recordat que aquest procés es va iniciar ara fa 4 anys i que ha estat llarg i complex, però s'ha felicitat de l'esforç de consens de totes les parts, i especialment dels veïns afectats. Conesa ha remarcat que, tot i no satisfer tots els interessos particulars, es tracta del millor acord possible pel que fa a l'interès general del barri.

Mercè Conesa

No podem oblidar que darrera cada casa hi ha un veí amb noms i cognoms i amb unes circumstàncies que hem volgut tenir en compte. Crec que hem intentat parlar amb tothom i que aquesta és la proposta més bona per afavorir el barri


En el mateix sentit s'han expressat la resta de formacions del consistori, que s'han felicitat d'aquest pas cap a la legalització d'unes cases construïdes cap als anys 40, i han remarcat la voluntat de dialogar i arribar a acords de totes les parts. Per al portaveu ecosocialista, Xavier Boix, hi ha hagut un equilibri important tant en la taula política com entre els veïns que cal tenir en compte i prendre com a exemple en properes ocasions.

Xavier Boix

En aquest cas hi havia els veïns, i també a la taula política hi ha hagut un equilibri on tothom ha cedit per trobar una solució que és el més satisfactòria possible


De la seva banda, l'alcalde també s'ha volgut felicitar d'aquest pas i de la voluntat d'unanimitat i consens, tot i que ha recordat que no és 'un punt i final' sinó un 'punt i seguit' ja que el tema passa ara a mans de la Comissió d'Urbanisme de Barcelona, que és qui haurà de fer l'aprovació definitiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.