Sant Cugat, fora del mapa de les Àrees Residencials Estratègiques


  • Comparteix:

Sant Cugat ha quedat exclòs del mapa les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) de la Generalitat. Aquestes àrees són un instrument del Pacte Nacional per l'Habitatge per obtenir sòl de forma immediata i facilitar la construcció d'habitatge assequible.

Segons el document aprovat, es desenvoluparan 100 àrees en un 86 municipis catalans. En total, es construiran 90.000 nous habitatges, dels quals un mínim del 50% seran protegits. Al Vallès Occidental, hi ha set municipis inclosos en el pla: Terrassa, Sabadell, Castellar, Barberà, Santa Perpètua, Cerdanyola i Montcada i Reixac


La tramitació de les àrees residencials estratègiques es vehicularà mitjançant la redacció de 12 plans directors urbanístics: un per a cadascun dels àmbits del planejament territorial i sis per a la regió metropolitana de Barcelona.

El decret Llei permet aprovat aquest divendres permet al govern desenvolupar el planejament de les ARE de manera molt més ràpida que el procediment ordinari per facilitar així la posada al mercat d'aquests pisos a preus assequibles.

Els plans directors urbanístics de les àrees residencials estratègiques seran elaborats pel Govern prèvia consulta als Ajuntaments. Es preveu que al març de 2009 s'hagin aprovat definitivament aquests plans. Durant l'any 2010 es podria executar ja la urbanització dels sectors aprovats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.