Un estudi de mobilitat proposa solucions per reordenar el trànsit abans d'iniciar les obres de la Rambla del Celler


  • Comparteix:

L'Ajuntament ja té els resultats de l'estudi de mobilitat de l'entorn de la Rambla del Celler. Entre els principals mesures, destaca la creació d'un nou accés des de l'avinguda Francesc Macià per enllaçar directament amb l'avinguda de Torreblanca sense col·lapsar la Rambla del Celler i la rotonda del Mercadona. A més, el consistori està estudiant reforçar la mobilitat a l'avinguda Pla del Vinyet i eliminar l'aparcament al carrer Francesc Moragas.

Resoldre la mobilitat abans de planificar l'obra de remodelació de la Rambla del Celler és una prioritat per a l'equip de govern. Així ho ha dit la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora. Conesa ha explicat que l'estudi de mobilitat d'aquest sector ja s'ha elaborat, i que aquest document servirà de base per planificar l'obra i definir les solucions de mobilitat.

En concret, Mercè Conesa ha reiterat la voluntat que abans d'iniciar les obres es busqui una solució per donar continuïtat a l'avinguda Francesc Macià fins a l'avinguda Torreblanca sense col·lapsar la Rambla del Celler i la rotonda del Mercadona. Això implicaria crear un accés directe des de Francesc Moragas per agafar la Rambla del Celler a l'esquerra.

Mercè Conesa

Abans d'iniciar l'obra cal fer una desviació a la Rambla del Celler. Baixant per Francesc Macià s'ha de poder continuar recte i evitar la rotonda del Mercadona.


A més, l'estudi de mobilitat determina que l'avinguda del Pla del Vinyet pot assumir més trànsit. Això farà necessari, segons ha explicat Conesa, reforçar també el carrer Francesc Moragas, que perdrà les places d'aparcament i augmentarà fins a dos carrils.

Mercè Conesa

Pla del Vinyet aguanta més vehicles dels 10.000 que circulen ara cada dia. En canvi, Francesc Moragas ha de perdre l'aparcament i tenir 2 carrils.


Recordem que l'elaboració d'un estudi de mobilitat per aquesta zona va ser un compromís de l'equip de govern en resposta a una petició del PSC. Des del consistori preveuen que les obres de remodelació de la Rambla del Celler i de construcció d'un aparcament soterrat de 200 places podrien començar abans de l'estiu, o com a màxim al setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.