La plataforma d'afectats pel PGM de 1976 espera que el ple doni llum verda al projecte de legalització de les cases


  • Comparteix:

L?objectiu és legalitzar les cases a partir d'una parcel·la de Can Monmany

L?objectiu és legalitzar les cases a partir d'una parcel·la de Can Monmany

El Col·lectiu d'Afectats pel PGM de La Floresta confia que el Ple de l'Ajuntament del proper 19 de juny aprovi el document que ha de permetre retornar la legalitat a les cases que van quedar fora d'ordenació amb el PGM de 1976. Des de l'associació afirmen que han facilitat tota la informació necessària als partits polítics perquè aquests vegin que no es pretén regular cap il·legalitat.

El proper 19 de juny ha de ser el dia que els veïns de l'Associació d'Afectats pel PGM/76 de la Floresta vegin com es comença a resoldre el problema que arrosseguen des de l'aprovació del Pla General Metropolità de 1976 i que col·locava fora d'ordenació diversos habitatges que es van construir legalment.

I és que l'equip de govern té previst portar al ple d'aquest mes l'expedient que ha de retornar a aquests propietaris la legalitat perduda fa trenta anys. En aquest sentit, i perquè cap partit polític no pugui tenir dubtes sobre el vot que ha d'emetre en el Ple, des del col·lectiu d'afectats han facilitat tota la informació que se'ls ha requerit perquè no volen que ningú cregui que es tracta d'arreglar políticament una il·legalitat. Així ho ha refermat Albert Nicolàs, portaveu de la plataforma d'afectats.

Albert Nicolàs

Hi ha gent que pensa que són cases il·legals i no és cert. Són legals, fetes en sòl urbà abans del 76 i amb tots els permisos pertinents.


Nicolàs ha dit que després de diverses converses amb les diferents formacions polítiques que formen part del consistori, no entendrien cap altre resultat que no l'aprovació de la proposta que es porta a ple. De fet, part del centenar de veïns d'afectats assistiran a la sessió plenària per mostrar el seu suport a la proposta.

Recordem que la legalització de les cases fora d'ordenació de La Floresta, Can Cortés i Valldoreix passa per una modificació del PGM a l'àmbit de Can Monmany. L'operació preveu requalificar uns terrenys d'equipaments d'aquesta finca que han de servir per compensar la zona verda que ocupen actualment aquests habitatges il·legalitzats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.