El nou catàleg arquitectònic de la ciutat amplia de 40 a 460 els espais d'interès


  • Comparteix:

Sant Cugat estrenarà un nou catàleg de protecció d'elements arquitectònics. El nou document amplia de 48 a 460 els elements que recollia el document anterior, de l'any 85. Una altra de les novetats destacades és la inclusió, per primera vegada, dels arbres com a elements que cal protegir.

L'Ajuntament posarà en marxa una nova iniciativa per a la protecció d'aquells elements urbanístics i naturals d'interès arquitectònic o històric. El consistori ha renovat l'antic Catàleg de Sant Cugat ampliant la xifra d'elements protegits i agrupant-los en diferents nivells. Jan Carbó, tinent d'alcalde de ciutat sostenible explica què s'aconseguirà amb el nou catàleg.

Jan Carbó

L'objectiu és evitar la destrucció dels edificis i del patrimoni natural per mantenir la imatge de la ciutat i aquells elements de la seva identitat pròpia.


El nou document estableix cinc nivells de protecció que inclouen des de la impossibilitat d'enderrocar l'edifici fins a l'obligatorietat de conservar elements arquitectònics aïllats. Una altra de les novetats és que el catàleg inclou la protecció dels arbres singulars. Jan Carbó ha reconegut que aquesta mesura pot semblar restrictiva pels propietaris però també pot permetre una gran flexibilitat.

Jan Carbó

El catàleg és una eina on l'administració pren la iniciativa enfront dels particulars i és una limitació dels seus drets. D'altra banda, es preveuen solucions imaginatives pels aprofitaments urbanístics dels particulars.


Des de l'oposició es considera positiva aquesta nova mesura tot i que denuncien que arriba amb retard. Els grups d'esquerra han demanat que es faci un seguiment de l'aplicació del catàleg així com que sigui flexible per permetre l'entrada de nous elements.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.