El Suprem torna a obligar l'Ajuntament a tramitar un programa urbanístic de Núñez i Navarro a la Torre Negra


  • Comparteix:

Una nova sentència del Tribunal Suprem obliga l'Ajuntament a tramitar el programa d'actuació urbanística que va presentar el grup immobiliari Núñez i Navarro l'any 1998 per edificar a la zona de la Torre Negra. El juny passat, els mateixos magistrats ja van donar la raó a l'empresa constructora en relació a un altre PAU. De tota manera, el Suprem admet que tramitar el programas no afectarà la situació física dels terrenys, que des del 2003 són no urbanitzables.

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha tornat a donar la raó a l'empresa mercantil de Núñez i Navarro -Mont S.A.-, que reclamava l'execució d'una interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 2003. Els magistrats han rebutjat l'al·legació de l'Ajuntament, que havia argumentat que executar la primera sentència produiria una 'irreversibilitat de la situació urbanística' en l'àmbit de la Torre Negra.

El Suprem considera, però, que la situació física dels terrenys només s'alteraria en el cas que el programa d'actuació urbanística s'aprovés de manera definitiva, però no pel simple fet de tramitar-lo. Segons el tribunal, donar tràmit a la 'pretensió aprovatòria del promotor' no implica necessàriament estimar-la.

El passat mes de juny, quan es va conèixer la primera sentència del Suprem, l'alcalde ja va indicar que la resolució judicial no implicava en cap cas la urbanització de l'espai. Lluís Recoder va recordar que el ple va declarar per unanimitat la voluntat que aquest espai fos no urbanitzable, una decisió que va ratificar la Generalitat el 2003.

Lluís Recoder

No puc dir que no passi res, perquè hi ha hagut una sentència, però Torre Negra segueix sent no urbanitzable i si de nosaltres depèn, això no canviarà mai.


Recordem que el sector de la Torre Negra ocupa unes 170 hectàrees i que a finals del 2003 va ser declarat no urbanitzable. L'Ajuntament manté la voluntat d'arribar a acords amb els propietaris perquè bona part del sòl pugui passar a ser de titularitat pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.