Sant Cugat donarà el vistiplau inicial a Ikea, a l'espera de concretar solucions de mobilitat


  • Comparteix:

L'Ajuntament aprovarà inicialment aquest dilluns la modificació del planejament que permetrà instal·lar un centre Ikea al polígon de Can Sant Joan, a tocar de Rubí. L'equip de govern condiciona el vistiplau definitiu al fet que s'habilitin accessos des del nord i el sud que no afectin la xarxa viària interna. A més, se signarà un conveni perquè la multinacional sueca s'impliqui en l'activitat cultural i social santcugatenca.

Abans de donar el vistiplau definitiu a l'arribada d'Ikea, l'equip de govern demana a la Generalitat que l'Incasòl concreti les solucions de mobilitat necessàries per evitar que es congestioni, encara més, la carretera de Rubí i la xarxa interna. La primera proposta de Sant Cugat demanava un accés directe des de l'AP-7 al centre comercial, però aquesta opció ha estat rebutjada pel ministeri de Foment.

Ara, l'equip de govern planteja un accés des del nord a través de l'Avinguda Europa i el tram santcugatenc del Vial Interpolar. En aquest punt, s'executaria un accés soterrat per connectar directament amb l'aparcament d'Ikea. Des del sud, el consistori proposa una connexió a l'AP-7 a l'alçada de Mira-sol amb un tram rubinenc del Vial Interpolar, encara per executar. L'equip de govern ha deixat clar que aquesta via hauria de tenir caràcter urbà i preveure un espai per a vianants i carril-bici.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica les condicions que posa Sant Cugat per a la implantació d'Ikea.

Mercè Conesa

Volem no hipotecar la nostra xarxa interna, que els accessos siguin els més fàcils possibles i que siguin tant des del nord com des del sud.


L'equip de govern vol que l'Incasòl concreti les alternatives de mobilitat abans de l'aprovació provisional a Sant Cugat de la modificació del planejament, que es preveu per d'aquí a tres mesos. Si els tràmits tiren endavant, Ikea arribaria a la nostra ciutat l'any 2009.

D'altra banda, l'Ajuntament i Ikea signaran un conveni per fomentar la implicació de la multinacional sueca en l'activitat comercial, cultural i social. Conesa avança algunes de les característiques de la col·laboració.

Mercè Conesa

Un bloc tancat d'esponsorització. D'una banda, hi haurà promoció de l'activitat comercial, cultural i social. D'altra, es promourà la rehabilització d'algun equipament.


Es preveu que el centre santcugatenc d'Ikea rebria uns 2.000 vehicles diaris els laborables i uns 5.000 els dissabtes. Aquestes dades s'extreuen de les xifres d'afluència de l'establiment de Gran Via, de dimensions similars al projectat per a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.