Unanimitat en l'inici de la tramitació per ubicar un Ikea al polígon Can Sant Joan


  • Comparteix:

Tots els grups polítics del consistori han donat llum verda al primer tràmit municipal per permetre la ubicació d'un centre Ikea a la nostra ciutat. Govern i oposició han coincidit a demanar solucions de mobilitat abans donar el vistiplau definitiu al projecte, promogut per la Generalitat. El ple també ha aprovat un conveni pel qual la multinacional sueca aportarà 3'3 milions d'euros per dinamitzar l'activitat comercial, cultural i social de Sant Cugat.

Amb el vot favorable de tots els grups, el ple ha aprovat inicialment la modificació del planejament que permetrà agrupar en una sola parcel·la del polígon de Can Sant Joan els 26.000 metres quadrats necessaris per construir un establiment d'Ikea. Les formacions han coincidit a subratllar les oportunitats econòmiques i comercials que planteja la proposta, promoguda per l'Institut Català del Sòl, propietari dels terrenys.

Tot i això, i en sintonia amb la cautela amb què s'expressa l'equip de govern, els grups de l'oposició han reclamat solucions de mobilitat per garantir que l'arribada d'Ikea no col·lapsarà els accessos a Sant Cugat. La portaveu municipal del PP, Berta Rodríguez, ha condicionat el suport al projecte en el tràmit definitiu a l'elaboració d'estudis de mobilitat.

Berta Rodríguez

Ara votem favorablement a condició que en l'aprovació provisional s'incorporin estudis de circulació i trànsit.


De la seva banda, ICV-EA ha afegit com a condició que la implantació d'Ikea no impliqui la construcció de l'anomenat Vial Interpolar, que està projectat al Pla d'Infraestructures de la Generalitat. En referència a la proposta de l'equip de govern d'executar aquesta via per garantir els accessos al nou establiment, el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha remarcat l'oposició a aquesta infraestructura.

Xavier Boix

No volem que la implantació d'Ikea porti com a conseqüència l'execució del Vial Interpolar. Nosaltres no hi estem d'acord, ni abans ni ara.


Des del PSC han remarcat l'oportunitat i el repte que suposa l'arribada de la multinacional sueca. El portaveu socialista, Salvador Gausa, ha reclamat a l'equip de govern que lideri el procés que arrenca ara i que sàpiga defensar els interessos de la nostra ciutat. Gausa ha reclamat, per exemple, que l'Ajuntament promogui la conversió de la carretera de Rubí en una via de caràcter urbà, on hi tinguin cabuda els vianants i les bicicletes.

Salvador Gausa

Ikea és la tercera oportunitat per la carretera de Rubí de ser una via urbana. No volem que es desaprofiti, com va passar amb el Pryca i Caprabo.


En resposta a aquesta petició, la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha recordat que la carretera de Rubí és propietat de la Diputació de Barcelona, a qui correspondria impulsar una eventual remodelació. Amb tot, Conesa s'ha mostrat disposada a compartir la responsabilitat del projecte.

Mercè Conesa

A nosaltres ens agradaria començar a donar fesomia a la carretera de Rubí. Aquí han de jugar diverses administracions. La titular és la Diputació.


D'altra banda, el ple ha donat llum verda a un conveni que compromet Ikea a aportar 3'3 milions d'euros a dinamitzar l'activitat comercial, cultural i social de Sant Cugat. L'acord es podria materialitzar, també, a través de la rehabilitació d'algun equipament municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.