Aprovat el catàleg de patrimoni arquitectònic de la ciutat a protegir


  • Comparteix:

El ple ha aprovat l'últim tràmit municipal per crear el catàleg de Sant Cugat. El document recull el patrimoni arquitectònic de la ciutat a protegir. ICV-EA s'ha s'abstingut en la votació ja que l'Ajuntament no ha tingut en compte les al·legacions de l'EMD de Valldoreix.

El catàleg ha estat elaborat per les àrees de Territori i Cultura, el Museu de Sant Cugat i les intervencions de particulars i experts. El catàleg recull 200 fitxes que inclouen edificis protegits íntegrament, de forma parcial i també elements concrets d'edificis. A més, en el recull es protegeixen elements patrimonials i arqueològics, arbres i espais globals.

El grup municipal d'ICV-EA, que s'ha abstingut en la votació, ha explicat que fa més d'un any l'equip de govern es va comprometre a treballar amb l'EMD per esmenar el document.

El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, critica que la feina encara no s'ha fet.

Xavier Boix

Fa més d'un any Mercè Conesa es va comprometre a treballar amb l'EMD per introduir esmenes i després d'un any la feina no s'ha fet.


La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que el criteri per incloure o no en el catàleg alguns dels edificis valldoreixencs que demanava l'EMD ha estat 'tècnic'.

Mercè Conesa

El catàleg ja inclou una sèrie d'edififis a protegir a Valldoreix però l'EMD vol incloure més però això és una decisió tècnica.


El catàleg de Sant Cugat preveu, entre d'altres coses, una comissió interna de seguiment de totes les llicències que afecten edificis catalogats. Aquesta comissió estarà integrada per tècnics del Museu i de l'àrea de Territori que es reuniran cada quinze dies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.