L'Ajuntament completa el tràmit per regularitzar 127 cases fora d'ordenació


  • Comparteix:

Les cases fora d'ordenació de la Floresta, Valldoreix i Can Cortés han superat l'últim tràmit municipal per recuperar la seva legalitat. En total, són 127 edificacions construïdes abans de 1976, quan el Pla General Metropolità les va situar en terreny forestal. L'Ajuntament ha previst mesures per evitar que s'aprofiti el procés de legalització per fer operacions d'especulació.

Les 127 cases afectades ocupen prop de 9 hectàrees de terreny a la Floresta, Valldoreix i Can Cortés. La seva regularització serà possible a partir de la requalificació de 9 hectàrees de terrenys d'equipaments a la zona de Can Monmany, que s'han convertit en sòl forestal per tal de no perdre terreny rústic en l'operació.

La principal condició per ser regularitzables és que les propietats tinguin una edificació principal construïda abans de l'aprovació definitiva del text refòs del PGM de 1976. A més, les parcel·les han de presentar certa agrupació o situar-se a prop del sòl urbà. En cap cas es regularitzaran finques que afectin la continuïtat d'elements naturals i paisagístics, ni aquelles que no tinguin com a ús principal el de ser un habitatge.

A més, l'Ajuntament ha previst mesures per evitar que les expectatives de requalificació que es van obrir l'any 2002 serveixin per alimentar operacions d'especulació. Ho explica la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Aquestes compres i vendes, a partir del 2002, queden gravades. Si es produís una segona venda un cop feta la legalització, operaria el dret de tempteig.


D'aquesta manera, l'Ajuntament tindrà un dret de compra preferent durant 20 anys per a les primeres transmissions i de 10 anys a partir de les segones. Aquestes mesures afectaran les finques comprades a partir del 15 d'abril del 2002, data de l'aprovació inicial de la modificació del PGM de la Floresta.

Un cop fet l'últim tràmit municipal, la regularització de les cases fora d'ordenació depèn ara del vistiplau definitiu de la Generalitat. Mercè Conesa ha avançat que ja hi ha l'informe favorable del departament de Medi Ambient, que la nova llei d'urbanisme fa necessari per completar la tramitació.

Mercè Conesa

El document ja té l'informe favorable del departament de Medi Ambient. És un requisit de la nova legislació urbanística.


Conesa ha remarcat que els tècnics de Territori han estudiat cas per cas tots els expedients, per tal d'assegurar que totes les propietats compleixen les condicions per ser regularitzades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.