ICV-EA es desmarca de la resta de partits en el tràmit per regularitzar les cases que va 'oblidar' el PGM


  • Comparteix:

Tots els grups polítics del consistori han donat suport a l'últim tràmit municipal per regularitzar les cases fora d'ordenació, tret d'ICV-EA, que s'ha abstingut. Els ecosocialistes consideren que l'expedient no està prou blindat com per garantir l'aprovació definitiva de la Generalitat. Des de l'equip de govern, Mercè Conesa ha acusat Iniciativa de desmarcar-se de la resta de grups per motius partidistes.

Només ICV-EA ha trencat la unanimitat en l'aprovació provisional de la modificació del PGM als àmbits de la Floresta, Valldoreix i Can Monmany. Els ecosocialistes, que s'han abstingut, critiquen que l'operació que permetrà regularitzar les cases que el PGM del 1976 va deixar fora d'ordenació no vagi acompanyada d'un Pla d'Equipaments. També qüestionen el compromís de l'equip de govern per la preservació dels espais naturals i lamenten que no s'hagi deixat participar l'EMD de Valldoreix en el procés.

El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, considera que l'expedient que s'envia a la Generalitat no està prou 'blindat' com per garantir l'aprovació de l'executiu català.

Xavier Boix

Tal com es porta l'expedient, la solució que es dóna no és concreta i posa en perill l'aprovació definitiva a la Generalitat. És un brindis al sol.


La tinenta d'alcalde de Territori s'ha mostrat 'decebuda' per l'actitud d'Iniciativa. Mercè Conesa ha refermat el compromís de l'equip de govern per la protecció del medi ambient, i ha posat com a exemple la requalificació de la Torre Negra com a no urbanitzable. Conesa ha rebutjat els arguments dels ecosocialistes i ha afirmat que la posició d'Iniciativa respon al seu malestar per l'acord entre el govern i el PSC.

Mercè Conesa

Estem molt contents de l'entesa amb el PSC. Ha estat positiva per anar endavant. Potser això els molesta i per això no han votat a favor.


El portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha remarcat la participació del grup socialista per tirar endavant aquest expedient. Gausa ha dit que el projecte és fruit d'una visió global de l'urbanisme i neix de la voluntat de pacte entre partits. Tot i així, Gausa ha volgut recordar que inicialment CiU havia tancat la porta a una solució per a les cases fora d'ordenació que no passés per la urbanització parcial de Can Busquets.

Salvador Gausa

Durant molts anys, CiU havia lligat la solució a la urbanització de Can Busquets. El meu grup sempre ho va rebutjar.


Des d'ERC, Eduard Pomar s'ha felicitat per haver començat a corregir una situació urbanística 'anòmala' que es mantenia des de fa 30 anys. El portaveu republicà ha remarcat que la majoria de les cases afectades eren legals abans de l'aprovació del PGM del 1976.

Eduard Pomar

Les cases no eren il·legals, perquè estaven fetes abans de 1976. No és una legalització, sinó una regularització.


La portaveu del PP, Berta Rodríguez, també s'ha felicitat per haver desencallat la solució de les cases fora d'ordenació, tot i que ha recordat que el seu grup també havia apostat inicialment per una opció diferent.

Berta Rodríguez

El PP i CiU havíem obert una altra via, a través de Can Busquets. Però després s'ha obert aquesta segona via. Avui és un gran dia.


L'expedient ha rebut 95 al·legacions de particulars i de l'EMD de Valldoreix. Algunes d'elles s'han estimat i s'han incorporat a la tramitació. D'altra banda, l'equip de govern s'ha compromès a estudiar un petit grup d'errors que ha detectat el PSC en l'expedient, que ara s'ha d'elevar a la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.