El TSJC denega a 'Núñez i Navarro' la suspensió cautelar de l'acord de protecció de Torre Negra


  • Comparteix:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha denegat al grup 'Núñez i Navarro' la suspensió cautelar de la modificació del PGM a Torre Negra, que va declarar la zona com a no urbanitzable. La sentència reconeix el dret de la propietat a presentar programes d'actuació urbanística, però estableix que l'administració té la potestat de modificar el planejament.

El grup promotor 'Núñez i Navarro' és propietari d'una àmplia extensió de sòl a l'àmbit de Torre Negra. L'empresa sustentava la seva petició de suspensió cautelar en les sentències que reconeixen el dret d'admissió per part de l'Ajuntament dels programes d'actuació urbanística presentats.

El TSJC, però, ha denegat la mesura cautelar perquè entén que la potestat de l'administració de modificar el planejament 'no es veu afectada per l'execució de les sentències'. Això vol dir que el dret de la propietat a presentar programes d'actuació urbanística no queda lesionat pel fet que l'administració hagi promogut una modificació del PGM per preservar l'àmbit de Torre Negra.

Escoltem l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Celebro que el TSJC doni la raó a l'Ajuntament i ratifiqui que el canvi de planejament no tingui motius per ser suspès.


Recordem que el ple municipal ja ha acceptat la tramitació del programa urbanístic presentat per 'Núñez i Navarro'. El projecte es troba ara en fase d'estudi, però no compromet l'Ajuntament a permetre la urbanització d'una zona que ha quedat protegida mitjançant una modificació del planejament. L'any 2003, la Generalitat va aprovar definitivament la declaració de Torre Negra com a no urbanitzable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.