L'Ajuntament restringeix la instal·lació de noves benzineres a prop dels habitatges


  • Comparteix:

L'Ajuntament restringirà la implantació de noves benzineres a prop dels habitatges. Les estacions de servei no podran estar a menys de 25 metres de qualsevol vivenda i hauran de justificar la conveniència de la seva ubicació des del punt de vista ambiental i de mobilitat sostenible. A Sant Cugat hi ha 8 benzineres i dues més estan en construcció o projecte.

L'Ajuntament va actualitzar l'any passat un document del 2002 que conclou que tots els accessos viaris del municipi han de comptar amb una estació de servei. El document diagnostica que les 8 benzineres que hi ha actualment a la ciutat no són suficients per donar servei al creixent parc automobilístic i recomana la implantació de 4 més d'aquí a l'any 2010.

Per regular i ordenar la instal·lació de noves benzineres, el consistori ha modificat les normes urbanístiques del PGM amb l'objectiu d'augmentar la protecció dels habitatges. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica les restriccions que s'aplicaran a partir d'ara.

Mercè Conesa

Caldrà tramitar un pla especial urbanístic i hauran d'estar a 25 metres de qualsevol solar susceptible de ser habitatge.


La modificació d'aquestes normes urbanístiques s'ha aprovat al ple, amb els vots a favor de tots els grups polítics a excepció del PSC, que s'ha abstingut. El portaveu socialista, Salvador Gausa, ha dit que la mesura arriba 'massa tard'.

Salvador Gausa

Després d'aprovar tres benzineres en aquest mandat, això arriba tard. No ha existit un lideratge públic.


Sant Cugat té a dia d'avui 8 benzineres en funcionament i dues més en construcció o projecte, a Vullpalleres i a la zona de l'Hospital General de Catalunya. El document de l'Ajuntament recomana la implantació d'una estació de servei a Valldoreix i el trasllat a una altra ubicació de la benzinera dels Quatre Cantons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.