Llum verda definitiva a la legalització de Can Borrull


  • Comparteix:

La Generalitat ha aprovat definitivament la modificació del PGM a Can Borrull, que permet legalitzar una cinquantena d'habitatges del barri. La proposta preveu reurbanitzar la zona, dotant-la de voreres amples i serveis soterrats. L'associació de veïns de Can Borrull ha rebut amb molta satisfacció la decisió.

Un cop aprovat el canvi de planejament per la Comissió d'Urbanisme de Barcelona, que depèn de la Generalitat, ara caldrà redactar un pla d'urbanització. El projecte inclourà una nova depuradora biològica i la canalització de la riera de Vallvidrera al seu pas per Can Borrull, a més de la construcció de voreres i el soterrament dels serveis.

De les prop de 7 hectàrees incloses en l'àmbit de Can Borrull, més de 3 es destinaran a zones verdes i espais lliures.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat en què consisteix el pla especial de millora urbana que s'haurà de fer a partir d'ara en aquesta zona de les Planes.

Mercè Conesa

El pla especial de millora urbana es fa a travé d'un projecte d'urbanització on es concreten les obres.


L'associació de veïns de Can Borrull ha rebut amb molta satisfacció la notícia, que posa fi a dècades de reivindicacions. La presidenta de l'entitat veïnal, Maria Rosa Golovart, assegura que la regularització dels habitatges acaba amb una situació de 'marginació'.

Maria Rosa Golovart

Hem estat tota la vida molt marginats. Mai no ens han escoltat, perquè érem il·legals. Ara estem molts contents, després de tanta lluita.


Els veïns de Can Borrull celebraran la legalització l'10 de març, amb una festa popular oberta a tothom. Amb la legalització, la parcel·la que utilitza l'associació de veïns per reunir-se es requalifica com a equipament públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.