Sant Cugat aprova l'arribada d'Ikea després de garantir que no afectarà la mobilitat interna


  • Comparteix:

El ple ha donat llum verda al darrer tràmit municipal per permetre la construcció d'un centre Ikea al polígon de Can Sant Joan. El projecte inclou la construcció del Vial Interpolar en el tram fins a Rubí, la creació de 3 accessos directes des de l'autopista o la perllongació del carril bici i la zona de vianants fins al Sant Cugat Centre Comercial. La proposta ha rebut el suport de tots els partits, a excepció d'ICV-EA, que s'ha abstingut per considerar que hi ha hagut poc temps per estudiar-la.

El projecte aprovat aquest dilluns també preveu el desdoblament de la carretera de Rubí i que el creuament entre aquesta via i el Vial Interpolar es faci a diferents nivells per evitar el col·lapse. A més, s'aposta per crear un carril lateral amb espai per a bicis i vianants i per soterrar el Vial Interpolar al seu pas pel Torrent dels Alous per tal de preservar aquesta zona.

Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, que ha assegurat que amb aquestes propostes l'afectació per a la mobilitat interna de Sant Cugat serà mínima.

Mercè Conesa

Hi ha tres entrades que no afecten la mobilitat interna de Sant Cugat: des de l'E-9 i l'AP7.


En termes similars s'han expressat els socis de govern d'ERC. El seu portaveu, Eduard Pomar, ha destacat les consideracions mediambientals que recull el projecte, i especialment la proposta del Camí Verd.

Eduard Pomar

El Camí Verd hi figura, sinó no hi hauríem votat a favor. El Camí Verd real passarà paral·lel al Torrent dels Alous i queda recollit.


Pel que fa a l'oposició, des del PSC s'han felicitat pel projecte resultant, assegurant que suposarà una gran oportunitat per a la ciutat. El seu portaveu, Salvador Gausa, ha remarcat però la importància de saber-ho aprofitar per millorar el comerç local, els equipaments i la carretera de Rubí, especialment per a ciclistes i vianants.

Salvador Gausa

Molts joves circulen a peu per anar a l'IES o el centre comercial. Ikea és la tercera oportunitat per convertir la Carretera de Rubí en una via urbana.


Des d'ICV-EA, en canvi, s'han abstingut per considerar que la proposta s'ha afegit a última hora a l'ordre del dia del ple i que no han tingut temps per estudiar-la. El seu portaveu, Xavier Boix, considera que hi ha altres propostes alternatives a la construcció del Vial Interpolar i ha lamentat que no hi hagi hagut oportunitat per discutir-les.

Xavier Boix

Aquest expedient ve al ple sense haver passat per informació pública i ningú ha pogut al·legar que la construcció del Vial Interporlar no és necessària.


Per últim, el Partit Popular ha donat suport a la proposta tot i no estar d'acord amb la seva tramitació amb caràcter d'urgència. La portaveu popular, Berta Rodríguez, ha justificat el vot favorable per evitar l'endarreriment d'aquest i altres projectes.

Berta Rodríguez

Tenen que començar també les obres de l'hospital a Rubí, i si aquesta obra no es tira endavant quedarien aturades.


Amb l'aprovació d'aquesta proposta, el ple ha donat llum verda al darrer tràmit municipal per permetre la instal·lació d'un centre Ikea a la ciutat. L'establiment es construirà en un terreny de 26.000 metres quadrats propietat de l'Institut Català del Sòl al polígon de Can Sant Joan. Està previst que entri en funcionament l'any 2010.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Senyora Mercé Conesa, veint que la construcció de l'ikea limita amb el terme municipal de rubí, creu que dir que no afectarà a la movilitat de Sant Cugat, és prou responsable? I la de Rubi? Ja se que no és el poble que representa, però veient que l'IKEA estarà situat a uns pocs centenars de metres de cases i pisos de rubinencs, que l'entrada sud del poble és justament la carretera de Rubí Sant Cugat, on enllaça la AP-7 ... creu encara que és responsable? Salut

xavi. Enviat el 16/abr/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.