Sant Cugat atura un intent de Núñez i Navarro d'urbanitzar Torre Negra


  • Comparteix:

El ple denega per unanimitat un dels intents d'urbanització de Torre Negra promogut pel grup Núñez i Navarro. D'aquesta manera, es posa el punt final a un Programa d'Actuació Urbanística (PAU) que els tribunals van obligar l'Ajuntament a tramitar.

Quan l'Ajuntament va haver de tramitar el PAU en contra de la seva voluntat, el consistori va recórrer a la Generalitat. Aleshores el govern va tancar la porta al juliol a la possibilitat que Núñez i Navarro edifiqués a Torre Negra amb aquest projecte rebutjat ara pel ple. En aquell moment, la Generalitat va deixar en mans de l'Ajuntament l'acceptació del PAU d'aquest grup immobiliari, però va remarcar que era un espai no urbanitzable.

En concret, el consistori va demanar a la Generalitat quina figura urbanística havia d'adoptar el PAU presentat al 1998 per una filial de Núñez i Navarro. Com la figura del PAU ja no existia amb els últims canvis de la Llei d'Urbanisme, l'Ajuntament va elevar una consulta a la Generalitat per saber com tramitar aquest cas.

Mercè Conesa és la tinenta d'alcalde de Territori.

Mercè Conesa

Des del 2003, la Torre Negra és no urbanitzable i cal denegar el pla d'urbanització.


Tot i la decisió del ple d'aquest dilluns, no s'atura la batalla legal amb aquest grup immobiliari. Núñez i Navarro encara manté 19 recursos contenciosos contra la decisió de Sant Cugat de protegir aquest espai natural.

En aquest sentit s'ha expressat el portaveu del PSC, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

És important destacar el suport de la Generalitat en l'objectiu de la ciutat de defendre d'aquest espai natural, però voldriem deixar constància de que Torre Negra no està salvada.


El PAU de la Torre Negra preveia edificar 2.800 habitatges, que ocuparien 165 hectàrees de terreny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.