L'Ajuntament recorre la suspensió del projecte de Lestonnac


  • Comparteix:

L'Ajuntament recorrerà la decisió de la Generalitat de suspendre el projecte urbanístic de Lestonnac. L'equip de govern i ICV han donat suport a la presentació del recurs, mentre que el PSC, el PP i ERC, que ha canviat de parer respecte el mandat passat, s'hi han abstingut.

La modificació del PGM hauria de permetre a l'Ajuntament obtenir 28 habitatges de protecció oficial i la meitat de la plusvàlua de l'operació. A canvi, la immobiliària podria construir-hi 50 habitatges plurifamiliars de planta baixa i dos pisos en lloc de cases unifamiliars. En la modificació, el convent de monges, que és edifici protegit, passaria a ser de propietat municipal i es destinaria a equipaments municipals. Aquest projecte va rebre el suport del ple a finals de novembre.

Abans de l'estiu, la Generalitat va demanar que s'introduïssin diversos canvis al projecte per donar-hi el vistiplau. Segons el govern, cal qualificar l'edifici catalogat de Lestonnac com a zona residencial d'habitatge pública en comptes de destinar-lo a equipaments tal com proposa el consistori.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, anuncia la presentació de la mesura com a recurs per mantenir el projecte original.

Mercè Conesa

Hem hagut de rectificar el recurs i ara l'enviem a la Generalitat.


En canvi, ERC ha canviat el vot emès quan formava part de l'equip de govern i ara considera que les al·legacions de la Generalitat són adequades. El portaveu republicà, Raül Grange, també ha ressaltat que els plantejaments del govern coincideixen amb els compromisos assumits pels republicans amb els santcugatencs.

Raül Grangé

Creiem que les al·legacions de la Generalitat contenen una filosofia que ens sembla interessant.


Anteriorment, l'Ajuntament ha presentat un recurs a la decisió del departament de Política Territorial i Obres Públiques. Tot i això, el recurs ha hagut de passar ara pel ple, perquè és l'òrgan que ha instruït aquesta qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.