Llum verda de la Generalitat a la legalització de les cases fora d'ordenació de la Floresta, segons l'Ajuntament


  • Comparteix:

La Generalitat ha donat llum verda al projecte de legalització de les cases fora d'ordenació de la Floresta. L'expedient ha de superar encara un últim tràmit legal, però el seu contingut ja ha estat validat pels organismes corresponents. Les cases no quedaran totalment legalitzades fins que s'aprovi la modificació del PGM de Can Monmany.

El projecte per regularitzar les 90 vivendes de la Floresta que el Pla General Metropolità de 1976 va situar en zona forestal ha rebut el vistiplau de la Comissió d'Urbanisme de Barcelona, que depèn del govern català. En els propers mesos haurà de ser validat per un organisme superior, la Comissió d'Urbanisme de Catalunya. Aquest serà l'últim pas per donar resposta a una demanda històrica de la nostra ciutat.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha valorat així la llum verda de la Generalitat.

Mercè Conesa

La Comissió d'Urbanisme de Barcelona ha donat el vistiplau definitiu. Estem molt contents que ja s'acabi el procés de legalització.


De moment, els afectats neguen que el projecte hagi rebut aquest vistiplau del govern. Segons membres d'aquesta plataforma, l'Ajuntament encara ha d'introduir modificacions reclamades per la Generalitat abans de passar per la Comissió d'Urbanisme de Barcelona.

Segons el consistori, la regularització de les cases serà possible a partir de la requalificació de nou hectàrees de terrenys d'equipaments a la zona de Can Monmany, a Valldoreix, que s'han convertit en sòl forestal per no perdre terreny rústic en l'operació. L'equip de govern té previst portar aquest expedient al ple tan bon punt es tanqui un acord amb l'EMD de Valldoreix per concretar les correccions ordenades per la Generalitat.

Mercè Conesa

En consens amb l'EMD, tancarem les rectificacions que ens demanen per a Can Monmany: posar habitatge protegit i respectar els límits del PEIN.


El procés aprovat ara per la Generalitat afecta només les cases fora d’ordenació de la Floresta, que són en total 90. Les vivendes irregulars de Valldoreix i Can Cortés formen part d’un altre procés de modificació urbanística.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.