La modificació del PGM de la Floresta, pendent d'al·legacions i del vistiplau de la Generalitat


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha tancat definitivament la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a la Floresta, que defineix l'amplada dels carrers del districte, preveu la construcció d'habitatge públic i reserva espais per als connectors biològics. El document, que està pendent de la presentació d'al·legacions municipals, haurà de rebre després el vistiplau de la Generalitat.

El projecte pren com a referència el contingut del Pla Director de la Floresta, aprovat l'any 2002, que proposava com a sostre d'habitatges al districte un total de 2.121 vivendes. En canvi, la proposta actual contempla un màxim de 2.095.

La modificació del planejament que s'haurà d'enviar a la Generalitat preveu definir les alineacions i rasants dels carrers de la Floresta, que no estaven fixades al PGM de 1976. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica la utilitat d'aquesta modificació.

Mercè Conesa

Un cop aprovades les alineacions i rasants, podrem donar llicències d'edificació al districte de la Floresta.


El projecte també preveu la construcció d'un centenar d'habitatges públics a la Floresta i reservar espais per als corredors verds.

Conesa remarca el consens polític que ha generat aquesta modificació del PGM de la Floresta, després que es va acordar extreure de l'expedient la urbanització parcial de Can Busquets i la legalització de les cases fora d'ordenació.

L'aprovació d'aquesta nova documentació de la modificació del PGM de la Floresta ha estat aprovada amb 22 vots a favor i tres en contra, d'ICV-EUiA. El portaveu de la formació, Xavier Boix, explica el seu posicionament.

Xavier Boix

Qui vota a favor d'aquest punt està desestimant al·legacions d'ICV-EUiA.


Un cop aprovada la nova documentació, resten 45 dies per presentar al·legacions. Després, el document haurà de rebre el vistiplau de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.