Promusa és pionera en l'ús d'un sistema de construcció ecològic


  • Comparteix:

L'empresa municipal d'habitatge, Promusa, construeix per primera vegada a l'Estat espanyol un edifici plurifamiliar a Can Trabal amb el sistema ecològic Teccon. Aquest sistema es caracteritza per la construcció en sec de panells reciclables lleugers i aïllants.

Aquesta manera de construir supera de llarg els estàndards actuals pel que fa a l'aïllament.

Així ho assegurat el gerent de Promusa, Lluís Hosta.

Lluís Hosta

El que més ens va fer gràcia són les grans prestacions d'aïllament que supera els requeriments actuals. Fa que sigui un producte que va en la nostra línia de treball.


El responsable de l'empresa municipal d'habitatge també s'ha referit al fet que, tot i ser uns materials una mica més cars, el preu es compensa per la rapidesa d'execució, que es redueix a la meitat.

Lluís Hosta

És un sistema que es fabrica en taller. No necessiten massa maquinària , es munta amb sec i per tant la rapidesa compensa el fet que sigui una mica més car.


La promoció que s'està construint seguint aquest nou mètode és la de lloguer per joves del carrer de Mar de la Xina. Promusa ja té previst que l'edifici de lloguer jove que s'ha de fer a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil a Mira-sol es construexi amb el mateix sistema.

A més de estar fet amb materials reciclables, el sistema Teccon permet construir amb menys formigó, menys aigua i reduir els residus a l'obra i el material ceràmic. L'únic inconvenient que té aquest mètode és que només admet una alçada de tres pisos i baixos.

Aquesta promoció acollirà 35 habitatges d'una sola habitació, amb una superfície útil de poc més de 40 metres quadrats. Les obres han estat adjudicades a Acis 2002, per un import de gairebé 1'6 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.