Veïns de Mira-sol i Valldoreix denuncien que l'Ajuntament incompleix una sentència


  • Comparteix:

La Plataforma del Contenciós Administratiu dels sectors 14-18 de Mira-sol Sud i Valldoreix denuncia l'incompliment de l'Ajuntament d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Segons els veïns, la sentència obliga el consistori a retornar-los els imports pagats, que sumen dos milions d'euros més els interessos, per defectes de forma en les contribucions especials imposades als veïns per la urbanització d'aquest territori.

En concret, la plataforma recorda que una sentència del TSJC va confirmar abans de l'estiu la nul·litat de les contribucions i que donava dos mesos a l'Ajuntament per pagar els diners. El jutge va desestimar en aquells moments els recursos del consistori contra dues sentències que ja havien donat la raó als residents.

En una assemblea celebrada aquesta setmana, els veïns han acordat reclamar immediatament al consistori les quantitats econòmiques de forma individualitzada. Els residents també entregaran un comprovant de recepció d'aquesta demanda als jutjats perquè recordin a l'ajuntament l'obligació de complir la sentència.

Si en el termini d'un mes l'Ajuntament no ha pagat aquests diners, la plataforma instarà els jutjats a aplicar 'mesures coercitives' perquè s'acompleixi la sentència. Segons un dels veïns, Jaume Massanés, el consistori podria rebre una multa.

Jaume Massanés

Aquestes mesures coercitives poden arribar a ser una multa per a l'Ajuntament.


Massanés també assegura que els veïns es troben en una situació d'indefensió respecte el consistori.

Jaume Massanés

L'Ajuntament ha presentat recursos quan sabia que era molt difícil tirar-los endavant.


En donar-se a conèixer la sentència, el PSC va reclamar a l'Ajuntament que pagués les quantitats econòmiques als veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.